Kriminalvården. En morddömd man från Bålsta JO-anmäler bland andra Kriminalvården och Transportstyrelsen. Foto: Mostphotos

Dömd mördare kräver att få körkortet tillbaka

Den man som sedan augusti 2017 sitter frihetsberövad för mord på sin tvillingsyster, i Litslenatrakten, anser sig orättvist behandlad av bland andra Kriminalvården och Transportstyrelsen som han nu JO-anmäler.

  • Publicerad 13:18, 11 jan 2019

Jag begär att mitt körkort återlämnas, samt att ansvariga straffas.

Den Bålstabo som dömts till 17 år i fängelse för att ha mördat sin tvillingsyster i Litslenatrakten för två somrar sedan känner sig kränkt, och fråntagen mer än vad som är nödvändigt.

Bland annat har mannen anmält Transportstyrelsen till Justitieombudsmannen för att de har återkallat hans körkort.

– Under nästan 40 år har jag framfört fordon utan olyckor. Jag har framfört bil, motorcykel, buss, lastbil, taxi, värdetransport, budbil, ambassadbil, skriver mannen i sin JO-anmälan samtidigt som han tillägger att hans körkort kostat honom hundratusentals kronor.

”Ansvariga ska straffas”

Nu vill han att körkortet ska lämnas tillbaka och att de ansvariga för återkallandet av körkortet ska prickas för tjänstefel och försummelse. Det eftersom att han anser att körkortet tagits ifrån honom på oriktiga grunder. Han påstår att den läkare som diagnostiserat honom med ”medelsvår alkoholsyndrom” aldrig har behandlat honom.

– Jag begär att mitt körkort återlämnas, samt att ansvariga straffas, skriver mannen avslutningsvis i anmälan.

Inte kunnat sköta ekonomin

I en annan anmälan till justitieombudsmannen, som den här gången riktar sig till en rad personer och institutioner, däribland tjänstemän på kriminalvården, eftersom han anser att de indirekt gjort att han inte kunnat sköta sin privatekonomi under tiden han suttit frihetsberövad.

I sin anmälan skriver han att en av hans döttrar som tidigare skött hans ekonomi har råkat skriva in fel kod på hans bankdosa för många gånger så att det inte fungerar längre.

För att lösa problemet behöver han besöka ett bankkontor, säger han. Och han menar att han blivit lovad en bevakad permission för att besöka banken, men att den förhalas.

Mannen beräknas sitta frihetsberövad till och med 2028.

Blåljus: Inbrott och bilstölder

Nyheter Stölder, stölder. Så trist – men ibland kan de faktiskt förhindras. Som när en rådig granne ingrep under natten mot måndagen.måndag 24/6 9:59