Mannen dömdes 14 års fängelse för mordet på en annan man i Bromma. Nu överklagar han till Högsta domstolen. Foto: Tage Olsin/Wikimedia commons

Dömdes till fängelse för mord på hotell – överklagar

Det var i januari i år som en man hittades avliden på ett hotell i Bromma. En 25-årig man dömdes senare till 14 års fängelse för mord i både tingsrätten och hovrätten. Nu överklagas domen till Högsta domstolen.

  • Publicerad 11:04, 30 nov 2018

Det var den 18 januari i år som en man påträffades avliden på Pilgrimshems hotell på Bällstavägen i Bromma. En annan man greps några dagar senare, misstänkt för mord. Bägge männen bodde vid tillfället på hotellet. Enligt åklagaren ska offret att ha avlidit efter att ha blivit knivhuggen.

Tingsrätten gick sedan på åklagarens linje och dömde 25-åringen för mord, till 14 års fängelse samt utvisning då han inte är svensk medborgare. Han dömdes även till att betala skadestånd. Hovrätten fastställde senare tingsrättens dom.

Vill frias

Nu överklagar mannen domen till Högsta domstolen.

– Vi delar inte hovrättens uppfattning att han ska dömas till mord, vi menar på att han agerat i självförsvar, säger mannens advokat Saman Paknejad.

Mannen yrkar på att han ska frias och annars i första hand dömas för vållande till annans död. Enligt advokat Saman Paknejad vill de också att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

För att målet ska tas upp i Högsta domstolen måste de bevilja ett prövningstillstånd.

– Vi hoppas att de ska lämna besked inom en till två veckor men man vet aldrig, säger Saman Paknejad.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira Lucia i Västerort och Järfälla 2018

✓Hästar ✓Konstsim ✓Lussebullar ✓Skridskodisco I Västerort och Järfälla firas Lucia på många håll. Förutom traditionell Luciasång bjuds det också på både hästtåg, lussedopp och skridskodisco. Något för alla smaker med andra ord!fredag 7/12 15:07

Västerortsborna: "Pynta våra centrum mer"

✓ Stjärnor, glitter och renar ✓En ensam julgran ✓"Vill se ännu mer ljus" Granarna är på plats och centrumens julejus glimmar i mörkret. Men stilen – och mängden – varierar på Västerorts torg. Från sparsmakade slingor till "all in". Och Västerortsborna, de vill ha mer!fredag 7/12 11:14