Restaurang Midan, Hornsbergs strand. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Domen om restaurang Midan överklagas

Kebabrestaurangen Midan fick rätt i tingsrätten efter klagomål från grannar. Nu överklagar bostadsrättsföreningen.

  • Publicerad 17:04, 28 maj 2020

Den populära restaurangen Midan och bostadsföreningen Välbehaget har haft en lång tvist om både nedskräpning och huruvida ljudstörningar från restauranglokalen varit skäliga eller inte.

Ett dombeslut i tingsrätten avgjorde den 8 maj i år att det inte finns tillräckliga bevis för att ljuden inte ska ses som skäliga.

Bostadsföreningen var tydliga med att de skulle överklaga och nu har de alltså gjort slag i saken.

– Bostadsrättsföreningen Välbehaget har nu överklagat domen eftersom boende måste ha rätt att kunna sova på nätterna. Tingsrätten har fel i att avtalen uttryckligen måste förbjuda störningar under natten. Standardavtalen för lokaler är inte skrivna på det sättet i dagsläget, säger advokat Jörn Liljeström från Creo Advokater i ett pressmeddelande.

Midan får stanna i Hornsberg

Enligt vittnen från bostäderna i föreningen så har ljuden "överröstat samtal och film" och liknas med "ljud som om någon bryter sig in i lägenheten".

Inför förhandlingarna i tingsrätten sa Sam Shoubaki, ägare av Midan, till StockholmDirekt att han anser att de inte brutit mot några regler.

– Oavsett utgång så hoppas jag mest på att vi kan återgå till det normala. Vi vill ha en bra dialog med vår hyresvärd och allra helst lämna det här bakom oss och börja på ny kula, sa han då.