Taxi sign waiting for customers in city with defocused pedestrians and buildings

Domen: Östermalmsbor är otrevligast i taxin

En ny undersökning ger Östermalmsbor tummen ner. När taxichaufförerna sagt sitt rankas de som hoppar ur taxin i stadsdelen allra lägst på trevlighetsskalan.

  • Publicerad 20:00, 13 maj 2018

Det är taxibolaget Uber som efter fem år i Sverige sammanställt data från taxiresorna. Det ingår i deras koncept att både chaufförer och resenärer sätter betyg på varandra. Högst snittrating bland passagerare har Malmö, följt av Göteborg och sedan Stockholm.

Går man ner på detaljnivå i huvudstaden så reser de med allra sämst rating till Östermalm, Lidingö och Djursholm medan Bromma flygplats, Järfälla, Segeltorp, norra Sollentuna och Kista har de högsta betygen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den enskilda person som är allra trevligast är dock en stockholmare. Carl Söderqvist Von Brobergen har snittbetyget på 4,96 (av 5) efter 614 genomförda resor.

Hit åker Stockholmarna mest i taxi

De vanligaste destinationerna är Arlanda, Bromma flygplats och Stockholms centralstation. Därefter är topp fem vanligaste destinationerna:

1) Birger Jarlsgatan 4

2) Grand Hôtel

3) Strandvägen 1

4) Birger Jarlsgatan 29

5) Tullhus 2

Källa: Uber

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30

De klär ut sig till sjöjungfrur

Nyheter Fenomenet "mermaiding" har kommit till Stockholm Har du alltid tyckt att den lilla sjöjungfrun Ariel är den bästa Disney-karaktären? Drömmer du om att få ta dig fram i vattnet med hjälp av en fena? Då kanske mermaiding är något för dig.söndag 27/5 8:00