Boktryckarvägen är en av gatorna i Hägersten som påverkas av utdelningsstoppet. Foto: Sacharias Källdén

Domen: Postnord tvingas dela ut på Åsen

Turerna kring posthanteringen i Hägerstensåsen har varit många men nu är det slut på strulet. Post- och telestyrelsen har fattat ett beslut: Postnord har gjort fel – nu hävs utdelningsstoppet.

  • Publicerad 16:24, 8 feb 2018

Sedan i september i år har boende på flera adresser i Hägerstensåsen inte fått någon post levererad till dörren. Istället har de fått hämta ut sin post på Postnords företagscenter i Västberga eller – om de ansökt om dispens – på brevbärarkontoret på Sparbanksvägen.

Ilskan växer när Postnord vägrar dela ut i Hägerstensåsen

Anledningen till utdelningsstoppet har varit att Postnord ansett brevinkasten vara för små. Något fastighetsägaren Åke Andersson förvaltnings AB menar är felaktigt då måtten följer svensk standard på brevinkast.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I förra veckan skrev StockholmDirekt att Post- och telestyrelsen (PTS) öppnat ett tillsynsärende om utdelningsstoppet och själva varit på plats i de aktuella fastigheterna för att kontrollera att en provförsändelse enligt standardmått gick igenom brevinkastet utan att vikas eller skadas – vilket visade sig fullt möjligt.

Post- och telestyrelsen menar också att det råder viss otydlighet på Postnords hemsida gällande de krav som finns på brevinkast, något som lett till beslutet att Postnord måste häva utdelningsstoppet.

– Vi gör bedömningen att Postnord saknar grund för sitt beslut och därför måste återuppta postutlämningen, säger Pär Lindgren, utredare vid Post- och telestyrelsen.

När får boende i Hägerstensåsen sin post till dörren igen?

– Vi skickade beslutet till Postnord igår. De måste återuppta utdelningen senast fredag den 16 februari 2018. Om Postnord anser att de inte kan det ska det redovisas till oss senast måndag 12 februari 2018, säger Pär Lindberg.

Hotet från Postnord: Vägrar dela ut post

Konflikt om brevinkasten

Postnord och fastighetsägaren Åke Andersson förvaltnings AB är överens om att brevinkastet ska vara 3 centimeter högt och 23 centimeter brett, men de är inte ense om hur det ska testas.

Postnord menar att det ska gå att få ner ett tre centimeter tjockt kuvert. Fastighetsägaren menar å sin sida att det räcker med 24 millimeter.

Utdelningsstoppet i Hägerstensåsen påverkar de boende på Boktryckarvägen 24-44, Tomträttsvägen 4-10 och Vinstvägen 4.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Farstaskola byggs ut och får högstadium

Nyheter Ska bli dubbelt så stor Hästhagsskolan i Farsta ska byggas ut. Planen är att skolan ska bli dubbelt så stor och få ett helt nytt högstadium när allt är klart.onsdag 23/5 17:50

Stureby får helt nytt skolhus

Nyheter ✓Så här är det tänkt att se ut ✓Börjar byggas i höst Nu finns skisser på Sturebyskolans nya skolhus. Där görs plats för åtta nya klassrum, fritidsutrymmen och en tillfällig matsal.onsdag 23/5 16:48