Zinkensdamms ishall riskerar att rasa och stängs nu med omedelbar verkan. Foto: AleWi/Wikipedia

Dominoeffekt när Zinkens ishall håller stängt

Förra veckan kom beskedet att Zinkens ishall är i så dåligt skick att taket riskerar att rasa in. Nu flyttar föreningarna till Kärrtorp i väntan på en permanent lösning.

  • Publicerad 17:26, 1 nov 2018

I fredags stod det klart att hela Zinkensdamms ishall glider. I värsta fall kan väggar, tak och hela konstruktionen rasa ihop.

– Vi fick beskedet strax efter lunch och vi hade stängt strax efter 15. Det kom som en chock att det var i så dåligt skick att den behövde stängas, säger Camilla Hagman, kommunikationschef på idrottsförvaltningen.

Zinkendamms ishall riskerar att rasa

Sedan följde ett febrilt arbete för att hitta nya tider för alla de föreningar som hade halltider på Zinken. Sedan i tisdags har föreningarna fått plats i Kärrtorps uterink. Där var bokningarna i första hand för verksamheter riktade till vuxna och de har nu fått lämna plats för de verksamheter som hade halltider på Zinken. Detta för att idrottsförvaltningen prioriterar barn och unga.

– En fullbokad ishall kan man inte bara flytta in någon annanstans utan att det blir en dominoeffekt. Vi jobbar febrilt för att hitta varje liten istid i detta stora pussel av tider, säger Camilla Hagman.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vissa av Zinkensdamms verksamheter, som till exempel Hammarbys hockeylag, fungerar inte på Kärrtorps uterink.

– Vi är väl medvetna om att Kärrtorps uterink inte är likvärdig med Zinkensdamms ishall. Vi fortsätter att jobba på en lösning, säger Camilla Hagman.

Allmänhetens åkning har inte flyttat till Kärrtorp utan istället hänvisas skridskoåkare till andra öppna isar. Tiderna för dessa finns på stockholm.se/skridsko. Om fler skridskoisar kommer spolas i vinter för att kompensera för Zinken kan Camilla Hagman inte svara på än.

Staden kommer nu utreda Zinkensdamms ishall för att se vad som ska göras för att hallen ska kunna öppna igen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.