MISSHANDEL. Två män blev attackerade av två andra män på väg hem från krogen. Nu har gärningsmännen dömts till fängelse. Foto: Leif Oldenburg

Döms för grovt våld mot kroggäster

Efter misshandeln på Fredsgatan var ett av offren lättad över att de inte blivit mördade. Nu har en 26-åring och en 27-åring från Sundbyberg dömts till fängelse.

  • Publicerad 07:32, 5 jul 2018

Två män blev misshandlade av två andra män som de mötte på Fredsgatan, på vägen hem från krogen en natt i augusti i fjol.

Ena av männen blev fälld till marken och därefter utsatt för sparkar och slag, bland annat mot huvudet.

Även den andra mannen knuffades omkull och tvingades ligga kvar.

Under rättegången vid Solna tingsrätt vittnar han om att någon var över hans kompis. Samtidigt hörde han någon säga, förmanade och väldigt aggressivt, "är du inte död än?" och "ligg ner".

Mannen försökte lugna ned situationen: "Han vet inte om de hörsammade hans vädjan att sluta, men den aggressiva tonen fortsatte och han fortsatte med sin strategi", skriver tingsrätten om hans vittnesmål. Efteråt kände han lättnad över att de inte hade blivit mördade.

Flera personer såg vad som hände och har kunnat vittna om det i rätten.

En 26-årig man och en 27-årig man har nu dömts till fängelse för grov misshandel och misshandel.

"Förevarande gärningar har inte förorsakat alltför allvarliga skador, men de har varit oprovocerade. Vidare har våldsutövandet pågått under avsevärd tid och pulserat på så sätt att det förekommit flera pauser, då målsägandena trott att det skulle upphöra, varefter det tvärtemot återupptagits och fortsatt", skriver rätten.

Därför har det inte funnits något alternativ än att döma männen till fängelse. 26-åringen, som varit ledande, har fått det längsta straffet på ett år och sex månader.

Eftersom 27-åringen mot slutet av händelseförloppet har uppmanat 26-åringen att sluta med våldet, ser rätten mindre allvarligt på hans gärningar och dömer honom till ett års fängelse.

Båda två bar vid tillfället varsin supportertröja till ett kriminellt gäng, men hävdar att det inte var planerat eller fanns något syfte med att bära dem. 26-åringen berättar att han inte är medlem i gänget, men att han känner många som är det.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu har ombildningen stoppats

Nyheter Ombildningen av 505 av Förvaltarens lägenheter på Rissneleden blir inte av.måndag 24/9 10:41

Man död efter lägenhetsbrand

Nyheter En man har avlidit efter en lägenhetsbrand i Sundbyberg på söndagsmorgonen.måndag 24/9 10:09

Nu stängs tvärbanan av på kvällstid

Nyheter I början av oktober blir det meckigt igen för tvärbanans resenärer. Spårvagnens trafik ställs nämligen in på kvällar och nätter under vardagarna, på grund av underhållsarbete.måndag 24/9 9:43