Syn. Här granskar domstolen den plats som är tänkt att rymma nya Nobel Center. Foto: Läsarbild

Domstol granskade Nobel Center-tomten

Kampen om Blasieholmen går vidare. I veckan granskade domstol tomten.

  • Publicerad 16:43, 19 apr 2018

Mark- och miljödomstolen har nu gjort en syn av den tomt på Blasieholmen där Nobel Center planeras att byggas.

På mötet granskades hur platsen ser ut i dag och hur bygget kan komma att se ut från olika vinklar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Synen ska hjälpa domstolen i sin bedömning av Nobel Center-förslaget, efter att det överklagats.

Ett antal klagande parter var också kallade till synen; grannarna Fastighets AB Hovslagaren och Fastighets AB L E Lundberg och de tre föreningar som i länsstyrelsen blev avvisade som klagande; Svenska Byggnadsvårdsföreningen, Sveriges hembygdsförbund och Samfundet S:t Erik.

– På platsen hade man nu marerat Nobel Centers hörn. Det gjorde att vi äntligen fick en uppfatttning om hur enormt stort det ska bli. Domstolen gick också bort till Strandvägen för att betrakta platsen därifrån. Där kunde vi se att huset kommer att dominera hela vyn vid Nybroviken, säger Ulf Johannisson som företrädde Sveriges hembygdsförbund på mötet.

Dom väntas före sommaren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KB nära att skrälla mot allsvenskt lag

Nyheter Förlorade efter förlängning – se publikens hyllning efter slutsignal Tio minuter ifrån en jätteskräll i Svenska cupen. Karlbergs BK förlorade mot allsvenska Dalkurd med 1-2 efter förlängning.tisdag 21/8 22:09

Här kan du förtidsrösta i Stockholm 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan imorgon På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00