Tekniska problem. Mittendörrarna på Roslagsbanan går inte att använda. Foto: Jesper Frisk

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.

  • Publicerad 11:19, 22 jan 2019

Ända sedan igår, måndag, har Roslagsbanans mittendörrar varit avstängda. Alla dörrar ska vara ur funktion, vilket innebär stora problem för de som är rullstolsburna, har rullatorer eller barnvagn, och som inte kan använda de andra ingångarnas trappsteg.

– Vi har felavhjälpare både på plats och i depån som tittar på problemet. Men den exakta grundorsaken vet vi inte i detta nu, och vi har ingen prognos på när det kan vara löst. Det var fel på vissa dörrar och vi behövde ta det säkra före det osäkra och stänga av dem tillsvidare, säger Aleksander Krajisnik, presskommunikatör på trafikförvaltningen.

Vända sig till kundtjänst

Han berättar vidare att det inte finns någon prognos för när problemet kan vara löst. För den som påverkas av att dörrarna är avstängda rekommenderar Aleksander Krajisnik att man vänder sig till SL:s kundtjänst.

– I den här typen av frågor får man vända sig till vår kundtjänst som tar ärendet vidare och hjälper kunderna.

På SL:s hemsida står det att läsa att det finns möjlighet för de som reser med bredare barnvagn till förseningsersättning. Kundtjänstnumret är 08-600 10 00.

För den som är rullstolsburen eller har rullator gäller tillgänglighetsgarantin tills vidare, för mer information ring 020-120 20 22.

Uppdatering 23 januari klockan 10.12.

Under onsdagsmorgonen har man på SL haft avstämning och kommit underfund med att det är de rörliga stegen vid mittendörrarna som strular, inte själva dörrarna.

– Vi misstänker att det är kyla, snö och grus som ställer till det. Men vi fortsatt har vi ingen prognos för när det kan vara löst, men nu vet vi var problemet ligger och tittar på vad vi kan göra åt det, säger Aleksander Krajisnik.

Det är alltså 32 vagnar med totalt 64 mittendörrar som är fortsatt stängda.

Stockholm Direkt