På väg. Nashvillebaserade Doug Seegers kommer till Skolparken. Foto: Pressbild

Doug Seegers kommer till Skolparkscenen

För fem år sedan levde han som hemlös med missbruksproblem. Idag turnérar han världen över. På måndag stannar Nashville-artisten Doug Seegers till i Skolparken.

  • Publicerad 13:24, 2 jul 2019

Hans livshistoria något utöver det vanliga.

På måndag, den 8 juli, får Enköping internationellt besök. Då lämnar countryartisten Doug Seegers Nashville i den amerikanska södern för att ta sig till skolparken för att gästa Måndagskväll.

– Doug Seegers har en fantastisk röst och hans musik förmedlar verkligen de känslor han sjunger om. Dessutom är hans livshistoria något ut­över det vanliga, säger Thérèse Tangen, kultursekreterare på Enköpings kommun.

Doug Seegers blev känd för de stora massorna i Sverige när han för fem år sedan deltog i SVT:s tittarsuccé Jills veranda. Då var Doug hemlös och levde med en missbruksproblematik. Idag har nykterhet ersatt missbruk, och istället för att sova under broar har ett eget hus där en destruktiv livsstil har ersatts av återhämtning och försoning.

Skolparksscenen blir det fjärde stoppet på Dougs och hans bands Skandinavienturné som inleddes i början av veckan på Öland. Turnén har han döpt till: ”A Story I Got To Tell Tour 2019” som avslutas i Borlänge den 29 augusti. Därefter åker Doug Seegers till Nederländerna.

Innan Doug kliver upp på scenen kommer kvällen förband, Evil Emil & King Kongo Cobras, spela ösig zydeco­musik från Skolparkscenen.

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16