Nytt uppdrag. När Benjamin Dousa (M) lämnar politiken i höst tar han över vd-posten på den marknadsliberala tankesmedjan Timbro. Foto: Ylva Bergman

Dousa (M) blir vd för tankesmedja

Tidigare i veckan kunde vi berätta om att Benjamin Dousa (M), stadsdelsnämndens ordförande i Rinkeby-Kista, lämnar politiken i höst. Nu står det klart att han tar över vd-posten på Timbro.

  • Publicerad 10:35, 15 maj 2020

Det var i måndags som Dousa meddelade att han lämnar politiken, vilket Aftonbladet var först att rapportera.

Han är dels ordförande i Moderata ungdomsförbundet sedan 2016, dels ordförande i stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista sedan 2018. Poster han alltså lämnar i samband med förbundsstämman, som är planerad i november.

På fredagen blev det officiellt att Dousa, som har en examen från Handelshögskolan i Stockholm, tar över som vd för den marknadsliberala tankesmedjan Timbro.

– Jag ser mycket fram emot att kunna fortsätta mitt samhällsengagemang och att verka för att stiftelsens verksamheter ska utvecklas framöver i denna helt nya tid som vi befinner oss i, säger Benjamin Dousa i ett pressmeddelande

"Har gjort mitt"

Han tillträder som vd i november. Tidigare i veckan berättade han för StockholmDirekt om beslutet att lämna politiken, och lyfte att han vill ha ett jobb där skattebetalarna inte står för lönen.

– Det är många politiker som med näbbar och klor kämpar för att hålla sig kvar och aktuella, och lägger all sin kraft på att behålla sina uppdrag istället för att göra det som faktiskt är bäst för medborgarna. Jag har gjort mitt, sa han då.

Benjamin Dousa: "Jag har gjort mitt"

Stockholm Direkt