Dramatens vd Eirik Stubø avgår. Foto: Mostphotos/Dramaten

Dramatens vd Eirik Stubø avgår

Dramatens vd Eirik Stubø avgår. Det meddelas efter ett krismöte som hölls på måndagen.

  • Publicerad 10:58, 8 apr 2019

Dramatens vd Eirik Stubø har mött hård kritik efter att SVT sände dokumentären ”Älska mig för den jag är", som handlar om artisten Josefin Nilssons liv och där det berättas hur hon misshandlats grovt av en Dramatenanställd expojkvän.

Nu meddelar teatern att Eirik Stubø i dag lämnar posten som VD och teaterchef. Samtidigt har styrelsen utsett nuvarande vice VD Maria Groop Russel till ny VD med omedelbar verka, skriver Dramaten i ett pressmedelande.

– Styrelsen anser att Dramaten behöver en omstart på de områden som rör arbetsmiljö. Och vi tror att detta bäst sker med en ny VD, säger säger Dramatens styrelseordförande Ulrika Årehed Kågström.

Dramaten om inställda föreställningarna

”Har påverkat många”

Eirik Stubø kommenterar avhoppet i ett pressmeddelande.

– De senaste veckornas massiva uppmärksamhet kring Dramaten och arbetsmiljöfrågor har påverkat många och varit påfrestande för hela verksamheten. Och jag har under de senaste dagarna förstått att jag inte har tillräckligt stort förtroende hos tillräckligt många i personalen, säger Eirik Stubø.

Hon tar över

Dramatens nya vd Maria Groop Russel ser fram emot det nya uppdraget.

– Jag har fått uppdraget att leda, utveckla och driva Dramatens hela verksamhet framåt tillsammans med alla som arbetar här. Dramaten har på påbörjat och genomfört en rad åtgärder kring arbetsmiljö på olika sätt. Det arbetet tar jag vidare nu. På ett mer systematiskt sätt än tidigare. Jag känner mig motiverad, samlad och beslutsam och ser väldigt mycket fram emot att göra detta, säger Maria Groop Russel i ett pressmeddelande.

En presskonferens kommer att hållas i dag klockan 12.00.