Dramatenskådis gästar konsert i Ängbykyrkan

Nu i oktober kommer Dramaten-skådespelaren Andreas T Olsson till Bromma. Han deltar i en konsert i Ängbykyrkan, när Bromma församling framför Hjalmar Gullbergs verk Förklädd gud.

  • Publicerad 15:45, 4 okt 2019

I den antika grekiska gudasagan fick guden Apollon som straff att vandra bland människor på jorden. Poeten Hjalmar Gullberg uppförde 1940 texten Förklädd Gud, mitt under andra världskriget, och judarnas situation i Tyskland satte sitt avtryck i dikten, som inleds med ”Ej för de starka i världen, men de svaga”.

Nu framförs verket i Ängbykyrkan i Bromma och inbjuden recitatör är skådespelaren Andreas T Olsson, som ingår i Dramatens fasta ensemble.

– Jag fick hjälp av en av våra körmedlemmar att komma i kontakt med honom. Jag ville ha någon som kan kan framföra text fint och så att det hörs. Han sa direkt att han gärna kommer, berättar Anne-Marie Bodén, organist i Bromma församling.

Körer och orkester

Hon leder två av församlingens körer som också deltar i konserten. Dessutom kommer 15 musiker ur Stockholm concert orchestra att spela och solisterna Linda Thorslund och Krister Zackrisson att sjunga.

Konsterten kostar inget och man behöver inte boka plats.

– Ängbykyrkan tar runt 300 personer men det är nog bra att komma i god tid, säger Anne-Marie Bodén.

Konserten sker söndagen den 13 oktober klockan 18, i Ängbykyrkan i Södra Ängby.