SÄSONGEN ÖVER. KB:s herrar från fortsätta i division 2, om tränaren Kalle Karlsson även då finns vid rodret återstår att se. Foto: Mikael Andersson

Dramatik när KB:s säsong tog slut

Med cirka sju minuter kvar var Karlbergs BK:s herrar vidare division 1-kvalet. Sen tog drömmen slut.

  • Publicerad 12:02, 12 nov 2018

Utan att spela var Karlbergs BK inblandade i ett kvaldrama i helgen när Haninge tog emot Hudiksvall i den avgörande gruppspelsmatchen i division 1-kvalet. Upplägget för KB:s del var lite enkelt som svårt. Haninge behövde vinna med 1-0. Alla andra resultat innebar att KB:s säsong var slut. Det var också resultatet när klockan ticka upp mot 90 minuter. Då slog Haninge till på nytt.Ridå för KB där tränarstaben och några spelare var på plats.

Litet hopp om division 1 för Karlberg

– Vi visste ju att står det 1-0 i slutminuterna kommer det bli en matchbild när båda lagen stannar med sju forwards så det blev riktigt Hawaii-fotboll på slutet. Jag förstod att det skulle "ringa" åt något håll. Det var ett mirakel att det stod 1-0 efter 75 minuter, det hade behövts ett par mirakel till för att sluta så. Att det blev 3-0 till slut säger en del om hur det såg ut på slutet, säger tränaren Kalle Karlsson.

Resultatet innebar att alla lag slutade på tre poäng men Haninge går vidare till avgörande kvalsteget tack vare målskillnad.

– Det kändes ändå ok. Vår besvikelse var som störst när vi förlorade mot Hudiksvall där vi var spelmässig överlägsna och borde ha vunnit, men snöstormen grinade oss i ansiktet. Sedan gjorde vi en bra match mot Haninge, men vi var besvikna över att vi inte vann med två mål vilket hade gett större chanser inför den sista omgången, säger Kalle Karlsson.

Succélaget klara för division 2

Hur summerar du säsongen?

– Jag tycker att vi har gjort en väldigt bra säsong fotbollsmässigt, vi har spelat otroligt bra och underhållande och hittat ett vinnande spel efter en trevande inledning. Ändå är det en säsong där vi inte sätter den där riktiga pricken över i:et. Vi var nio minuter från att slå ut Dalkurd i Svenska cupen, vilket hade varit en otroligt stor grej för vår lilla förening, och vi faller i kvalet med liten marginal, säger Kalle Karlsson.

Han återvände som tränare i klubben inför säsongen. Om han blir kvar även nästa säsong återstår att se .

– Jag ska träffa klubben idag. Jag trivs bra så det är inte alls omöjligt, säger Kalle Karlsson.

Har du fått några besked från spelare som kan lämna eller som sagt att de vill köra vidare?

– Vi har inte pratat om det alls eftersom säsongen har pågått tills i lördags. Men vi ska sätta oss ner med spelarna. Det är ingen som har sagt till mig att de ska lämna men samtidigt vet man att det alltid blir någon slags omsättning bland spelarna.