Lugn. Samir Taha, grundare av fastighetsbolaget Aros, tror det dröjer många år innan något händer på östra Eneby torg. Foto: Aros / Roffe Andersson

Drog sig ur bygge på Eneby torg – "den här platsen är ett sår"

Beskedet kom som en chock när det här om dagen stod klart att alla byggplaner vid östra Eneby torg skrotas. Här berättar ett av fastighetsbolagen varför.

  • Publicerad 13:43, 15 feb 2018

Det var i tisdags som Danderyds Nyheter kunde berätta att samtliga planer för byggnation vid östra Eneby torg skrotas. Fastighetsägarna skickade i fredags ett gemensamt brev till kommunen där de menade att de drar tillbaka sitt planuppdrag.

– Vi insåg att det inte gick. Det förslag som vi hade arbetat fram tillsammans med kommunen fanns det inte några utsikter för att bli till verklighet. Då får det åka i papperskorgen, säger Samir Taha, grundare av fastighetsbolaget Aros Bostad.

– Vi har alltid velat göra något bra för kommunen och för de boende.

"Blankt papper"

När man nu tagit tillbaka förslaget är man heller inte stressade över att dra igång ett nytt förslag för området.

– Det är verkligen ett blankt papper nu, det är inget vi känner att vi har någon som helst brådska med. Sen är det inte direkt heta tider på bostadsmarknaden, så det gör inget.

– Vi har hållit på med det här i åtta år, den här platsen är ett sår i Enebyberg. Men vi får se, men det dröjer nog länge innan något nytt händer.

LÄS MER: "Man ska inte förtäta Danderyd"

LÄS MER: Tvärvändningen: Alla planer skrotas kring Eneby torg

Marken ägs, bland annat, av Aros, Patriam och Telia.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10