Foto: Wikimedia Commons

Drogad bilist flydde in på cykelväg

  • Publicerad 12:11, 27 sep 2018

Bryggholmen, Enköping
Tisdag 25 september till onsdag 26 september
Inbrott. Någon gång mellan tisdag eftermiddag och onsdag morgon har det varit inbrott i samfällighetsföreningens lokal på Bryggholmen. Gärningsmannen har tagit sig in genom att krossa ett fönster. Det är tillrört i lokalen och flera föremål har slagits sönder. Däremot är det i skrivande stund oklart vad som saknas i lokalen. Polisen har en misstänkt för gärningen, som är en man i 25-årsåldern. Mannen kan knytas till platsen genom spår som polisen funnit.

Tillinge, Enköping
Måndag 24 september till tisdag 25 september
Stöld. Någon gång mellan måndag eftermiddag och tisdag morgon har det stulits en markvibrator, så kallad padda, i Tillinge. Maskinen har stått fastkedjad vid en grävmaskin.

Örsundsbro
Tisdag 25 september till onsdag 26 september
Inbrott. Någon gång mellan tisdag kväll och onsdag morgon har det varit inbrott i två containrar vid en byggarbetsplats på Enköpingsvägen i Örsundsbro. Det är i skrivande stund oklart vad som saknas.

Enköping
Torsdag 27 september
Utpressningsförsök. Ena-Håbotidningen har tidigare rapporterat om fall där gärningsmannen kontaktar personer via e-post och hotar att sprida uppgifter om offret på nätet om vederbörande inte betalar en summa i bitcoin. På torsdagen anmäldes ytterligare två sådana fall.

Centrala Enköping
Onsdag 26 september
Klockan 18.00
Drograttfylleri. Vid 18-tiden på onsdagen stoppade polisen en bil på Långgatan i Enköping. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Mannen, som är hemmahörande i Enköping, fick följa med på provtagning.

Bålsta
Tisdag 25 september till onsdag 26 september
Inbrott. På onsdagen upptäcktes ett inbrott i en hantverkarbil på Mansängsstigen. Någon har krossat en ruta och tagit med sig en sticksåg och en klinga.

Bålsta
Tisdag 25 september till onsdag 26 september
Inbrott. På onsdagseftermiddagen upptäcktes ett inbrott i en bil som stod på Enköpingsvägen i Bålsta. Bilen stod på platsen på grund av en trafikolycka. Någon hade krossat fönsterrutan på bilen och tagit med sig stereon och fem säten.

Bålsta
Torsdag 27 september
Klockan 04.00
Drograttfylleri. Natten till torsdagen försökte polisen stoppa en bil i Bålsta. Föraren ökade i stället farten och körde in på en cykelbana. Efter en färd på cykelbanan lämnade föraren bilen och fortsatte till fots. Han hittades sedan i ett buskage 50 meter bort. Mannen, som är i 35-årsåldern, visade tecken på att vara narkotikapåverkad och saknade körkort. Han är inte hemmahörande inte Bålsta.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Återsken tillbaka med USA-tema

Nyheter Pop, rap, country och boogie woogie. Bredare än någonsin när showgruppen Återsken tar sig an ”Amazing America”. – Jag tycker att vi har lyckats, säger Marcus Dannvik som i vår arrangerar sin 27...fredag 15/2 8:34