SNÖ. Snökanonerna i Väsjöbacken är i full gång just nu. Foto: Pauline Cederblad

Dröjer innan Väsjöbacken öppnar

Sedan gårdagens kalla kväll har snökanonerna i Väsjöbacken kunnat sättas i arbete. Men det dröjer innan backarna kan öppna för åkning.

  • Publicerad 12:58, 10 jan 2018

Meteorologerna har inte haft många rätt i år.

Så fort graderna sjönk igår kväll kunde snökanonerna i Väsjöbacken startas. Tanken är att de ska kunna köra tills ikväll när det ska bli lite varmare igen. Ungefär 250 timmar behövs med snökanonerna igång för att backarna ska kunna öppna.

– Efter idag har vi haft igång de ungefär 55 timmar sammanlagt. Så vi behöver fler dagar med minusgrader för att bli klara, säger Olle Karlsson som driver Väsjöbacken.

Skidskolan drar igång till helgen och hoppbacken kommer förhoppningsvis att vara klar för både en eventuell tävling och träning. Men Sollentunaborna får sannolikt vänta lite till innan de kan göra premiäråket i backen för säsongen. Nästa vecka väntar nämligen varmare väder och eventuellt även regn. Även om det inte kommer att förstöra den redan lagda snön betyder det att snökanonerna inte kan gå.

– Efter nästa vecka vet vi inte riktigt hur det blir. Meteorologerna har inte haft många rätt i år, säger Olle Karlsson och skrattar.

Vanligtvis brukar backen kunna öppna strax efter nyår. För åtta år sedan dröjde det dock till den 27 januari innan de kunde öppna.
– Det kan nog tyvärr bli något liknande i år.

Arbetet med bostadsbyggandet i Väsjöområdet märks även i Väsjöbacken i år. Parkeringsplatserna är färre och längre bort.

– Det är allmänt stökigt. Vi satte en plan i höstas med kommunen för hur det skulle fungera i backen i år men sedan ändrades det när det plötsligt skulle börja grävas i området. Tyvärr har vi blivit rätt överkörda av kommunen. Men vi gör så gott vi kan. Och vad kan vi göra, vi är bara ett litet företag, säger Olle Karlsson.

Mer Väsjäbacken

På www.vasjobacken.com uppdateras det löpande gällande arbetet i backen och om hur många nedfarter som är öppna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

Sollentuna tappar i miljöranking

Nyheter Sollentuna tappar 20 placeringar sedan förra året i rankningen Sveriges miljöbästa kommun. Men miljöarbetet har inte försämrats, menar Inger Mattsson, projektledare för miljö och klimat på Sollentuna...onsdag 18/7 9:52

(S) nya gruppledare laddar för valet

Nyheter Möt Socialdemokraternas Joakim Jonsson Valet i september närmar sig. Vi i Sollentuna har därför tagit en pratstund med alla partiers gruppledare – för att få veta mer om vilka de är som privatpersoner och vilken fråga som är viktigast för...tisdag 17/7 15:48