Södra sidanbo. Rostem Akman växte upp i Alby och bor i Visättra nu. ”Det har gett attityd. Jag märker det i ringen. Jag tar aldrig skit, blir aldrig rädd för den jag möter”, sa han när vi mötte honom för ett år sedan. Foto: Claudio Britos

Drömfajten: Kurdimus Prime gör UFC-debut

På lördag går en av Rostem "Kurdimus Prime" Akmans drömmar i uppfyllelse: han ska gå en match i UFC. "Det känns helt overkligt", säger fajtern från Alby och Visättra.

  • Publicerad 15:15, 28 maj 2019

– Jag siktar på att vara där om två år. Och jag ska inte bara komma dit, jag ska etablera mig och bli mästare.

Så sa Rostem "Kurdimus Prime" Akman när vi träffade honom för nästan exakt ett år sedan. Och nu är det klart: UFC-premiären är redan här.

På lördag den 1 juni, när UFC Stockholm hålls i Globen, möter den obesegrade 27-åringen sin kanske tuffaste motståndare hittills: ryssen Sergey Khandozhko, något som sajten MMAnytt.se var först med att rapportera.

Kort varsel

Ryssen har ett digert fight record, med 26 professionella vinster. Men det är inget som skrämmer Rostem Akman. När det stod klart att Sergey Khandozhko saknade motståndare meddelade han att han kunde ta matchen, med bara 13 dagars framförhållning.

Detta trots att han nyligen gått och vunnit två hårda matcher. Den senaste i Superior challenge 19, den 11 maj.

När vi når honom för en kommentar om UFC-debuten är han mitt uppe i ett träningspass.

– Jag hinner inte riktigt prata nu. Men det känns helt overkligt, fett roligt! När jag fick frågan var det helt naturligt att svara ja, det är där jag ska vara, säger Rostem Akman.

Ny vinst för obesegrade Rostem Akman

Rostem knockade "Monstret" i sista minuten

Kurdimus Prime vill sänka Monstret i första ronden

Rostem ”Kurdimus Prime” Akman

Ålder: 26 år.

Viktklass: -77,1 kg.

Slåss för: Fightzone Stockholm/Kampsportstadion.

Bedrifter: 6-0-0 professionellt. 23-3-0 som amatör. SM-guld 2014 och 2015, EM-guld 2015 och 2016, VM-brons 2016 (alla i amatör-MMA).