Visionen. Så föreslog arkitektbyrån Utopia att en inomhuspark ska se ut på Sankt Eriksplan. Men chanserna för att se något liknande i Skärholmen den närmsta tiden är inte stora. Foto: iillustration: Utopia Arkitekter

Drömmen om en glasbubblepark på torget går i kras

En inomhuspark med 23 meter höga glasbubblor där det inte kostar pengar att vara. Mitt på Skärholmstorget. Liberalerna fick med sig resten av stadsdelen politiker i drömmen. Men nu går den, typ, i kras.

  • Publicerad 10:17, 7 dec 2017

Det var tidigare i våras som Liberalerna i Skärholmen fick med sig resten av stadsdelsnämndens politiker i ett entusiastiskt förslag: att se om det var möjligt att bygga en gigantisk inomhuspark på till exempel Skärholmstorget.

– Skärholmens stadsdel kommer växa betydligt framöver och då kommer även behovet av parker och icke kommersiella ytor öka. Vi vill se vad det finns för möjligheter för att skapa en sån här park i Skärholmen, sa Cecilia Carpelan (L) då.

Idén kommer från början från arkitektbyrån Utopias vilda idé om en uppvärmd inomhuspark med 23 meter höga glasbubblor vid S:t Eriksplan.

Nu har stadsdelsförvaltningen undersökt saken närmare. Och chanserna att snart få se en sån park i Skärholmen minskar drastiskt.

Enligt arkitektbyrån Utopia, skulle det kosta minst 150 miljoner kronor att bygga en sån park. Den höga kostnaden och att det är oklart vem som skulle ha hand om parken när den väl står klar, avskräcker stadsdelsförvaltningen, som nu föreslår att ärendet läggs ner.

Förvaltningen hoppas dock att någon privat aktör dyker upp som vill ta idén vidare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.