Drömmen på väg att slå in

Kanske blir det tredje gången gillt i Melodifestivalen. Just nu riktas dock mycket av Niklas Carson Mattssons uppmärksamhet västerut. Det är mycket nära att Bålstasonen får chansen att uppfylla en dröm.

  • Publicerad 13:28, 14 mar 2019

Finalen är bara ett par dagar bort. Ändå är vardagen tillbaka. Niklas Carson Mattsson tar emot i studion i Stockholm som numera är hans hem på heltid.

– Nu har jag dragit in lite pengar, vilket är skitkul. Det är väldigt skönt att kunna fokusera bara på en sak utan att behöva oroa sig för mat för dagen, säger han med ett leende.

Det är nästan exakt ett år sedan Bålstabladet träffade honom på samma plats. Då var det inför finalen dit han överraskande nått med bidraget han skrivit till Jessica Andersson. Nu var finalplatsen mer ett krav med tanke på att artisten var Jon-Henrik Fjällgren. Det blev till slut en fjärdeplats. Ett rejält kliv uppåt från förra årets sistaplats.

Tredje gången gillt?

– Jag är nöjd. Jon-Henrik också. Det var inte helt oväntat att John Lundvik skulle vinna och tolvpoängare från alla juryländer är historiskt. Det går inte att tävla med, men vi är nöjda. En tredjeplats bland folket. Det kommer att betyda att han spelas på radio, säger han.

Blir det tredje gången gillt, nästa år?

– Om jag fortsätter på samma bana så blir det vinst nästa år, haha. Vi får se. Vi har planer på att skriva till nästa år. Det är bara att börja.

Det är dock inte ”Mello”-fokus på det här samtalet. Nej, det ska handla om ett annat ämne som också kom upp den där gången för ett år sedan. Drömmen om USA. Nu är nämligen Niklas på väg att få se sin dröm om att få in en låt på den amerikanska marknaden på väg att slå in.

– De har fortfarande inte släppt låten, vilket är lite typiskt för USA. Man vet inte när det händer. Det vi har hört är att de har spelat in en musikvideo och han har även spelat den på gigs och grejer. Så den kommer att släppas, frågan är bara när. Det är strategi. Jag väntar spänt på att den ska släppas helt enkelt och jobbar vidare på lite annat här i Sverige så länge.

Vem har du gjort den med?

– En kollega till mig som heter Kevin Högdal och Victor Thell, en del av Smith and Thell som spelas väldigt mycket på radio nu.

Och vem sjunger låten?

– Det är en kille som heter Goody Grace, han är signad på Atlantic Records i USA. Det här är någon form av nysatsning, han är lite up and coming. Förhoppningsvis kan låten vi har skrivit vara den som breakar honom. Vi får se.

Vill ta klivet över

Låten var aktuell för fler artister och flera var intresserade, men nu blir det den 21-årige kanadensaren Goody Grace.

– Vi var lite skeptiska först för det fanns något i demoversionen som vi hade fångat och vi kände inte riktigt att han hade gjort det, men vi skickade lite fram och tillbaka och nu känns det som att vi har fått till det.

Carson Mattssson talar om hur lätt det är att jobba från Sverige mot USA, men nästa steg i drömmen är att ta klivet över Atlanten även rent fysiskt.

– Absolut. Jag var i Los Angeles förra julen och allt känns bara väldigt nära. Jag var på någon fest och där träffade jag artister som har helt andra möjligheter än artister här i Sverige. En personlig relation till artister är ofta det som gör att man kan få ut låtar.

Drömartister att skriva för

”Jag skulle vilja skriva med Max Martin, men artister så skulle jag vilja skriva för Justin Timberlake och Ariana Grande. Det är något speciellt att skriva för kvinnor, ur deras perspektiv, som jag tycker är kul. Man får gå lite utanför sin bekvämlighetszon och vara lite kaxigare i texten.”

Blåljusnyheter i helgen: Drogbrott och inbrott

Det har varit en veckoända/helg som så många andra i brottshänseende i Håbo. Några drogbrott, en cykelstöld och ett inbrott på Mansängen.söndag 22/9 9:47

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt