Du ska få välja hur Enköpings logga ska se ut

Enköping ska få ny logotyp. Du ska få välja vilken det blir.

  • Publicerad 09:35, 1 feb 2018

Det är två väldigt olika förslag.

Enköpings kommun ska få en ny logga. Två förslag har tagits fram. Och nu är det upp till Enköpingsborna att välja vilken av loggorna som ska bli Enköpings ansikte utåt. Men den ska inte ersätta den ”gamla”.

– Loggan ska representera kommunen som plats. Den är fristående från logotypen som representerar kommunen som organisation, den fortsätter vi använda, säger Caroline Westerberg, marknadsstrateg på Enköpings kommun.

”Väldigt olika”

Förslagen är väldigt olika. Den ena, med ett ”E” som bas osar business, den andra är betydligt mer färggrann.

– Det är två väldigt olika förslag. Det ena som gestaltar Enköping som knytpunkt, den andra är betydligt mer lekfull och färggrann och där Enköpings färger har legat till grund, säger Caroline Westerberg.

Röstningen kommer att ske på kommunens hemsida fram till och med den 16 februari.

Det går också att rösta på bland annat: Biblioteken, Idrottshuset, Kontaktcenter i Kommunhuset, Hummelsta fritidsgård, Romberga Fritidsgård och V-bodens fritidsgård.

Logotyp förslagen som från början var tre har gjorts av en extern part. Kostnaden för att ta fram platsvarumärket, logotyp och grafiskt manér har landat på 35 000 kronor.

Så förklaras logotyp-förslagen

Alternativ A: Enköping är en levande mötesplats mellan människor, upplevelser och näringsliv. Vår spännvidd avspeglas i färgerna i namnet. Bladet och muttern representerar vår historia och våra kontraster mellan stad och landsbygd.

Alternativ B: Enköping är en knutpunkt och en levande mötesplats mellan människor, upplevelser och näringsliv. Vårt E är också en symbol för avfarten till Enköping, en plats att stanna på.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bresserestaurangen – klart för start i juni

Nyheter Många har funderat på vad det ska bli av Bresse Krog. Nu finns det svar – Nordic Camping, som driver själva campingen, tar över krogen och startar nu en bistro/café.måndag 21/5 16:08

Utvisad var tillbaka - greps

Nyheter Det blev en lugn helg i Enköping. Polisen hade bara två större händelser att hantera.måndag 21/5 11:07