DUBBELFEL.Pendeltågstrafiken har problem med både ett växelfel och en nedriven kontaktledning. Foto: Charlotte Årling

Dubbelstopp orsakar förseningar i pendeltågstrafiken

Trafikverket varnar för både förseningar, inställda avgångar och enkelspårig trafik. Problemen kommer inte kunna lösas förrän i morgon.

  • Publicerad 14:51, 7 maj 2019

Ett växelfel i Myrbacken utanför Knivsta och en nedriven kontaktledning i Flemingsberg. Det är vad som just nu har ställt till stora problem i pendeltågstrafiken.

I Flemingsberg kan inga tåg passera platsen utan vänder i Tumba och Älvsjö. Det finns ingen prognos när felet kan vara åtgärdat. SL har satt in ersättningsbussar som trafikerar Flemingsberg, Tullinge och Tumba.

– Det tåg som drog ner kontaktledningen evakuerades vid ettiden och nu har vi folk på plats som arbetar med det här. Men det blir tyvärr knöligt när pendeltågen måste vända, det lär blir förseningar, säger Joanna Ljunggren på trafikverkets pressavdelning.

Vad heter egentligen Södra station?

Lika dyster är läget för alla som pendlar mellan Stockholm och Uppsala. Som det ser ut nu kommer trafiken tvingas köra på ett enkelspår. Det här innebär många stopp, då norr- och södergående tåg måste turas om att vänta och släppa fram varandra. Först klockan 5 på onsdagsmorgonen kan felet vara åtgärdat.

– Vi saknade rätt reservdelar i Stockholmsområdet men har nu lyckats få tag på vad som behövs. Fram till dess måste man tyvärr räkna med förseningar och inställda avgångar, säger Joanna Ljunggren.

UPPDATERING 15.55:

Enligt SL är trafiken igång igen mellan Flemingsberg och Tumba, däremot trafikeras den med reducerad trafik. Sträckan Tumba - Älvsjö trafikeras med tåg var 15 minut.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android