Järfällabadet slår upp portarna för badgäster i april. Foto: Jannie Flodman

Dubbelt så dyrt att bada i Jakans nya simhall

Snart slår nybygget Järfällabadet upp portarna för badsugna gäster. Men förändringen upprör de äldre besökarna – pensionärspriserna kommer nämligen att fördubblas. – Det finns inte en chans att man kan betala de där priserna som pensionär, säger Birgit Svensson, 78.

  • Publicerad 16:27, 16 jan 2018

Vad har vi pensionärer för nytta av en dubbel rutschkana?

Bygget har varit igång sedan december 2015 och i april hälsas badgästerna välkomna. I samma veva slås portarna igen för Jakobsbergs simhall.

Men det är inte alla som uppskattar den nya simanläggningen Järfällabadet.

Priserna för pensionärer kommer nämligen att höjas rejält: från 170 kronor i månaden i Jakobsbergs simhall, till 350 kronor i månaden på Järfällabadet. Även övriga entrépriser höjs till över det dubbla.

– Jag tycker det blir alldeles för dyrt. Alla som jag tränar med är väldigt upprörda och tycker det är tråkigt att det blir såhär. Många försöker hitta till ett annat ställe, säger Birgit Svensson, som har besökt Jakobsbergs simhall flera gånger veckan i många år.

Höjs i takt med kvaliteten

Medley, företaget som driver simhallen, förklarar att priserna höjs i takt med den kvalitet som erbjuds.

– Det är en annan prisbild i den nya anläggningen, det är två helt olika upplevelser. Det är ett helt annat utbud, helt annan kvalitet, säger Niclas Ingwall, kommersiell chef på Medley.

Som en övergångsfas har man valt att låta de som är medlemmar i Jakobsbergs simhall behålla det gamla priset till april 2019.

– Vi ger dem samma priser ett helt år. Sen hoppas jag att de tycker det är så bra att de är beredda att betala högre priser. Vi är rädda om våra kunder och vill att de ska stanna kvar och uppleva det nya, säger Niclas Ingwall.

Hoppas på trogna medlemmar

Jakobsbergs simhall har i nuläget 800 medlemmar och Niclas Ingwall hoppas att kunderna blir kvar. Enligt prognosen räknar man med 400 000 besökare per år.

– Jag hoppas att de kommer över till nya badet. Jag tror att när de upplever nya skillnaden kommer de att trivas bra, säger Niclas Ingwall.

Men enligt Birgit Svensson är det få av hennes träningsvänner som överväger att följa med till det nya badet.

– Vad har vi pensionärer för nytta av en dubbel rutschkana? Vi vill gymma i lugn och ro och ha vår relaxavdelning, vi har varit så nöjda här, säger Birgit Svensson.

– Jag och många med mig håller oss friska på det här sättet. Så det är jättetråkigt, det påverkar hela livsstilen.

Järfällabadet

Simhallen skulle kosta 270 miljoner kronor, men kommer att landa på 290 miljoner. Järfälla kommun kommer att bekosta en del av de ytterligare 20 miljonerna.

Simhallen kommer att bestå av två bassänger med höj- och sänkbar botten, en bassäng på 50x25 meter, två barnbassänger för plask och lek, en bubbelpool, två vattenrutschkanor och omklädningsrum med bastu. En bassäng är handikappanpassad. Det kommer också att finnas gym med gruppträningssalar och café.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vi listar: 10 helgnöjen i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Festival ✓Kulturdag ✓Loppisar ✓Volleyboll Sol och sommarvärme. Hur vill du spendera denna härliga helg? Varsågod, vi bjuder på tio tips för en rolig lördag och söndag i Västerort och Järfälla!fredag 25/5 16:47

Turista i Järfälla – från soffan

Nyheter Ny app berättar om platsernas historia Se dig omkring i Barkarbystaden, Jakobsberg eller Görväln och lär dig om platsernas historia – samtidigt som du ligger hemma i soffan. Det är möjligt sedan ett tag tillbaka tack vare en ny app.fredag 25/5 14:22