Banrekord. Både på herr- och damsidan slogs det barnrekord i helgen. Foto: DECA Text & Bild

Dubbla banrekord under Kungsholmen runt

Dubbla banrekord och strålande väder. Löparfesten Kungsholmen runt lockade runt 4 000.

  • Publicerad 11:29, 7 maj 2018

Det blev en riktig löparfest när Kungsholmen runt avgjordes. I det strålande vädret var det till slut knappt 4 000 anmälda. Och för publiken bjöds det på riktig fartfest när loppet befäste sin ställning som Sveriges snabbaste millopp med nya banrekord för både herrar och damer.

På herrsidan vann Rohel Fsiha, Spårvägens FK, på 28:43 medan tvåan Napoleon Solomon, Turebergs FK, även han var under ”drömgränsen” på 29 minuter med 28:56.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På damsidan krossade Hammarbys Sandra Eriksson det tidigare banrekordet med cirka en minut och sprang in på 33:36, även där var tvåan Hanna Lindholm, Huddinge AIS, under 34 minuter, med sina 33:56.

– Det var sensationellt bra, säger tävlingsgeneralen Lorenzo Nesi om Sandra Erikssons tid.

På herrsidan utlöstes dubbelbonus till segraren på 10 000 kronor eftersom både ettan och tvåan var under 29 minuter. Olle Walleräng som hade det tidigare banrekordet slutade trea trots att även han slog sitt rekord. Elittiderna visar att det inte har sprungits fortare på många, många år.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Under dagen avgjordes även halvmaran samt ett lopp för barnen i Rålis. Arrangörerna är nöjda med årets upplaga och antalet anmälningar.

– Knappt 4 000 måste vi vara nöjda med. Det såg bistert ut under vintern men det har aldrig varit så många anmälda under tävlingsdagen förut, det är vi väldig nöjda med, säger Lorenzo Nesi.

Cirka 4 000 anmälda blev det till årets lopp vilket gladde arrangörerna. Foto: DECA Text & Bild

Rohel Fsiha, Spårvägens FK, segrade på herrsidan med tiden 28:43.... Foto: DECA Text & Bild

... och på damsidan krossade Sandra Eriksson banrekordet med nästan en minut med tiden 33:36 Foto: DECA Text & Bild

Glädje på upploppet... Foto: DECA Text & Bild

... och även i barnloppet var glädjen stor. Foto: DECA Text & Bild

Folkfest i parken. Välförtjänt häng efter avslutat lopp. Foto: DECA Text & Bild

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30

De klär ut sig till sjöjungfrur

Nyheter Fenomenet "mermaiding" har kommit till Stockholm Har du alltid tyckt att den lilla sjöjungfrun Ariel är den bästa Disney-karaktären? Drömmer du om att få ta dig fram i vattnet med hjälp av en fena? Då kanske mermaiding är något för dig.söndag 27/5 8:00