Dubbla guld i skidspåret för Enköpingspolitiker

I helgen var det Sveriges tur att hålla i de årliga Nordiska parlamentsmästerskapen. Där var två Enköpingspolitiker med och tog hem dubbla guld.

  • Publicerad 13:04, 4 mar 2019

I helgen var det dags för de årliga Nordiska parlamentsmästerskapen som i år arrangerades av Sverige och gick på Lugnet i Falun.

Tävlingen går ut på längdåkning och har funnits väldigt länge. Det är en tävling mellan de tre parlamenten som i sin tur turas om att vara värdland.

Enköping hade med sig båda sina riksdagsledamöter, Solveig Zander (C) och Jessika Roswall (M) som deltog och tog hem varsitt guld i sina respektive klasser. Jessika Roswall var även med i silverlaget i stafetten.

– Norge brukar vinna, men vi hade ett bra lag i år och fick både guld och silver! säger Jessika Roswall.

Representanter från både svenska, finska och norska parlamentet fanns på plats för att tävla dels i en individuell tävling med en tuff bana på 8 kilometer, och dels i en stafett där en manlig ledamot, en kvinnlig ledamot, en manlig tjänsteman och en kvinnlig tjänsteman ingår.

Allt som allt är det runt 20 personer från varje land som är med och tävlar.

De som deltog fick även lyssna på föredrag om Vasaloppet, en guidad tur på skidmuseet samt se den kända "mördarbacken". Detta är till för att de andra länderna ska lära sig mer om värdlandet men även för allas skull.

Helgen avslutades med bankett och medaljutdelning.

– Både jag och Solveig kommer skryta om detta, säger Jessika Roswall.

 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skolparks-tåget vandaliserat – "Det är bedrövligt"

Nyheter En del av tåget, i lekparken i Skolparken, förstördes under natten. Någon har tänt eld på loket. – Det är bedrövligt, säger Peter Rönnqvist, driftplanerare på Enköpings kommun.måndag 25/3 16:51

Viktor drömmer om att slå internationellt

Nyheter Viktor Blomdahl är en ung filmfotograf i Enköping. Idag jobbar han för stora musikartister och företag i Sverige, men framtiden drömmer han om att ta klivet utomlands. ”Konsten att skapa något från...måndag 25/3 14:01