Dueanraem "Duean" Ukhunthod Rydholm som driver nya thairestaurangen i Enskede. Foto: Eva Tonström

Dueans hemliga recept skapar RIKTIG thaimat

Hon bor i Dalen och älskar att laga mat så när den lilla lokalen vid Nynäsvägen blev ledig tvekade hon inte. Nu driver Duean Enskedes nya thaiställe.

  • Publicerad 14:40, 31 jan 2018

Dalenbon Dueanraem Ukhunthod Rydholm, eller Duean som hon kallas av vännerna, hade egentligen inga planer på att öppna en egen restaurang, åtminstone inte nu.

– Allt hände väldigt plötsligt, jag var här i oktober och fick veta att de som drev thairestaurangen här innan tänkte stänga. Nu driver jag ett eget ställe, skrattar hon.

Duean lagar all mat själv. Hon jobbade som kock i sitt hemland tidigare och har lagat och sålt hemlagad thaimat på Dalendagen och Enskede marknad flera gånger.

– Jag har tänkt att jag skulle vilja ha ett eget ställe här i området, eftersom jag bor här. Jag har en egen chili, alltså kryddblandning, som jag har satt ihop själv som används i några av mina rätter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon har också skippat de små chilipeppar-frukterna som brukar finnas på thairestaurangernas menyer som visar hur stark maten är.

– Jag brukar fråga mina gäster istället: Vill du ha svensk smak eller riktig thai? skrattar hon.

Duean kommer närmast från Tekniska högskolan, KTH, där hon har jobbat med lokalservice och städning i 12 år, men egentligen är det mat hon vill syssla med.

– Jag fick tjänstledigt från KTH för att pröva det här. Jag brukar hålla matlagningskurser för mina kollegor och lära dem laga thai, det är väldigt populärt, säger hon.

Restaurangen Phi Kul Thai har varit öppen sedan 9 januari och adressen är Nynäsvägen 357, på Dalen-sidan av Nynäsvägen mellan Skogskyrkogården och Sandsborg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Skolområde i Söderort kraftigt förorenat

Nyheter Höga halter av flera farliga ämnen Höga halter av bland annat arsenik, kvicksilver och bensen har hittats i marken vid Ekensbergsskolan. Nu måste området saneras.tisdag 22/5 21:00