TRIVS. Sköldpaddan är än så länge namnlös, men den verkar trivas hemma hos sin nya ägare. Här ligger den och solar i sitt nya, specialbeställda akvarium. Foto: Susanne Forestner

Dumpad sköldpadda har fått ett nytt hem

Den sköldpadda som dumpades i Skogsvaktarkärret på Järvafältet i september har nu fått ett nytt hem - hos Susanne Forestner i Sundbyberg. "Han verkar trivas här", säger hon.

  • Publicerad 07:00, 1 nov 2019

För några veckor sedan skrev vi om en sköldpadda som dumpats i Skogsvaktarkärret på Järvafältet. Sköldpaddan togs om hand av Länsstyrelsen, där man genast började söka efter en adoptivfamilj som kunde rädda sköldpaddan från avlivning.

– Det var många som hörde av sig, berättar Eva Norberg på Länsstyrelsen. Hon fortsätter:

– Sju anmälde intresse. Vissa av dem var väldigt gulliga och ville göra allt för att den lilla sköldpaddan inte skulle avlivas, men de hade ingen erfarenhet av att ta hand om sköldpaddor. Dem tackade vi naturligtvis för att de visat intresse. Men sedan hörde den här personen av sig, och hon hade över trettio års erfarenhet av att ta hand om sköldpaddor.

Den hon pratar om är Susanne Forestner, som bor i Sundbyberg. Hon läste vår artikel och bestämde sig för att ge den dumpade sköldpaddan ett hem.

– Det är hemskt att folk dumpar sköldpaddor. Jag tyckte synd om den och ville att den skulle få ett nytt hem.

"Pigg och trevlig"

Fram till i våras hade Susanne Forestner två sköldpaddor, men den ena fick avlivas efter att den fått fel på njurarna. Den var då 31 år gammal och har bott med Susanne Forestner sedan hon flyttade hemifrån. När den dog blev kompisen Zorro, 31 och ett halvt år gammal, ensam kvar.

– Jag saknar den andra. Sköldpaddor är roligt sällskap; de är trevliga djur.

Men nu har en ny frisk fläkt alltså kommit in i familjen. Än så länge har den inte fått något namn, men den verkar trivas.

– Den nya sköldpaddan är väldigt pigg och livlig, så jag tror att den är ganska ung. Och den verkar trivas hemma hos mig. När jag åkte hemifrån i morse låg den och solade.

Stockholm Direkt