STÖD. På fredag hålls en manifestation till stöd för Jimmy Durmaz på Sergels torg. Foto: Locker Room Talk/Andreas Enbuske

Durmaz-manifestationen kan stoppas

En stor manifestation planeras i dag att hållas för landslagsspelaren Jimmy Durmaz på Sergels torg, efter den hatstorm som tog fart i samband med Tysklandsmatchen. Nu riskerar det hela att stoppas då något tillstånd inte har beviljats av polisen.

  • Publicerad 14:13, 29 jun 2018

Klockan 17.30 i dag fredag anordnas en manifestation på Sergels Torg för landslagsspelaren Jimmy Durmaz. Närmare 10 000 personer har uppgett på Facebook att de är intresserade eller tänker närvara på eventet #Backadurmaz, för att visa sitt stöd efter den massiva hatstorm som uppstod i samband med frisparken i Tysklandsmatchen.

Men polisen har inte beviljat något något tillstånd och nu riskerar manifestationen att flyttas eller stoppas helt.

– De har sökt tillstånd men vi har sagt nej. Av säkerhetsskäl kan vi inte chansa med så mycket folk på platsen med tanke på hur det ser ut runt omkring, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

"Tänker inte stoppa folk"

Den scen som har byggts upp på platsen håller nu på att monteras ned. Men ännu har arrangören Locker Room Talk Sverige inte gått ut med någon ny information inför eventet.

Enligt Kjell Lindgren har de dock informerats om att Kungsträdgården skulle vara en möjlig plats, men något tillstånd har ännu inte sökts.

– Vi tänker inte stoppa folk som är på väg dit, om man säger så. Det viktiga är att avlasta Sergels torg, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.