Oönskade. Duvorna fortsätter ställa till det för handlarna i Gullmarsplans biljetthall. Trots att SL vidtagit flera åtgärder. Foto: Erik Simander

Duvor fortsätter ställa till det på Gullmarsplan

Gullmarsplans biljetthall är duvornas högkvarter. SL upplever en klar förbättring efter insatserna mot invasionen. Men butiksägare håller inte med.

  • Publicerad 06:50, 14 sep 2018

I våras rapporterade vi om duvorna som invaderat Gullmarsplans biljetthall. Vi talade bland annat med Pressbyråns butikschef Roine Ellingsson som berättade att han felanmält problemet i sju års tid – utan resultat.

– Det påverkar oss varje dag. De vill flyga in i butiken och vi får jaga bort dem. Ur hälsosynpunkt är det inte alls bra, man vet ju inte vad de har för sjukdomar, sa Pressbyråns butikschef Roine Ellingsson till oss i våras.

Flera butiksägare vittnade om att duvorna byggt bon i innertaket vilket ökade antalet fåglar markant.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

SL lovade att vidta åtgärder och nu är delar av biljetthallens tak täckt med plåt och skyltar med texten "Förbjudet att mata duvorna" sitter uppe. SL är nöjda med insatsen och menar att de inte längre har något problem med duvor som bygger bon i biljetthallen.

– Skyltarna sattes upp i förebyggande syfte. Vidare upplever vi att det har blivit en klar förbättring efter insatserna och vi har också pratat med våra hyresgäster som är nöjda, säger Christian Hoffman, SL:s presskommunikatör.

Roine Ellingsson på Pressbyrån håller inte med:

– Det är bra att SL agerat, men problemet kvarstår. Duvorna flyger fortfarande in i butiken och det är fullt av duvor i biljetthallen. Mitt tips är att fysiskt förflytta duvorna långt, långt bort härifrån, säger Roine Ellingsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När vi konfronterar SL med den kritiken säger de att de aldrig helt kommer kunna stoppa duvorna från att ta sig in i biljetthallen.

– Vi har ju inte personal som dygnet runt kan stå och putta ut duvorna. Vår insats i dagsläget är att skicka dit vår fastighetsskötare som får kolla läget med butiksägarna och utifrån det ta beslut om vad som behövs göras, säger Christian Hoffman.

Uppmaningen. Så här ser det ut på Gullmarsplan. Foto: Maria Svensson

Problemen kvarstår. Roine Ellingsson, butikschef på Pressbyrån, välkomnar SL:s insatser men säger att de inte hjälpt. Foto: Erik Simander

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fortsatt renoveringsiver i Stockholm

Bostad LISTA: Så mycket rot-avdrag har gjorts i din kommun under 2018 Det senaste årets oro på bostadsmarknaden tycks inte ha påverkat renoveringslusten bland Stockholms invånare. Hittills i år har vi köpts rot-tjänster för miljarder, visar siffror från Skatteverket.onsdag 19/9 6:50

Bortglömda Solberga blir allt hetare

Nyheter ✓Oväntad prisstegring ✓"Ge det fem år till och det kommer bli som Liljeholmen" Trots en svajig tid på bostadsmarknaden ökar slutpriserna i Solberga. Vi drog till den bortglömda pärlan för att ta reda på varför.tisdag 18/9 18:00