Foto: Mostphotos

Dygnet runt-butik öppnar i Bålsta – helt obemannad

En ny butik ska öppna i Bålsta. En ny sorts butik dessutom. Här sköter du nämligen allt själv.

  • Publicerad 13:30, 8 feb 2019

Obemannade kassor har funnits ett antal år vid det här laget. Att själv ”blippa” sina varor och betala är således inget ovanligt.

Att hela butiken är obemannad däremot, det är något nytt. Och det är också affärsidén som kedjan Lifvs Scandinavian nu kommer till Bålsta med.

– Den kommer att etableras någon gång under mars månad och ute i Frösundavik. Det är lite saker som ska falla på plats, med el och andra grejer. Om vi fick bestämma skulle vi ställa ut butiken redan i morgon, skrattar vd Bea Garcia.

Hur fungerar det?

– Det bygger på en app som du laddar ner som gör det möjligt för dig att komma in i butiken. Sedan scannar du varorna och så får ett kvitto på mejlen.

Finns det inte en risk att någon bara tar saker och lämnar butiken utan att betala för mer än kanske en vara?

– Ja, absolut. Men vi vet vem du är, hur länge du är i butiken och så vidare. Om någon betalar för en kexchoklad, men tar med sig tio så vet vi ju vem som har tagit de andra nio.

Kan det bli butiker på fler platser i kommunen?

– Just nu ska vi satsa på en butik där. Vi bygger 200 butiker i Sverige så det blir ett kluster om fem butiker. Det blir ett kluster i Uppsala län.

En butiksansvarig ska anställas för att se till att butiken hålls fräsch och ren, för att ta hand om varor och så vidare, men denne kommer inte vara på plats annat än då och då. Butiken kommer vara öppen dygnet runt.

Tröjlös misshandlad på gym

En person har anmält att han blivit misshandlad på ett gym.fredag 16/8 9:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt