"Jag sover inte, mina döttrar sover inte. I söndags slutade den dagslånga festen efter klockan ett på natten. Sen låg jag vaken två timmar till. Det blir ju sånt adrenalinpåslag. Dels för att man blir förbannad men också av pulsen i musiken", säger Fagersjöbon Adriana som överväger att flytta om rejvfesterna på Snösätra inte stoppas. Foto: Privat

Dygnslånga rejvfester på Snösätra förstör livet för Fagersjöbor: "Går inte att leva så här"

Två dygn långa rejvfester på Snösätra höjer pulsen rejält i Fagersjö. Boende närmast Magelungen blir så psykade av den starka musiken att de nu överväger att flytta. "Horribelt, det går inte att leva så här", säger Fagersjöbon Adriana.

  • Publicerad 08:22, 25 jun 2015

Situationen är helt ohållbar. De här rejvfesterna höll på hela förra sommaren. Under våren har det bara fortsatt. Får de inte stopp på det i sommar måste vi troligtvis flytta

– Ligger vinden på är det som att de står i vår trädgård och spelar. I söndags försökte vi sitta ute och äta, det gick inte. Går man in försvinner diskanten, men basen får hela huset att pulsera, säger Adriana.

"Situationen är helt ohållbar"

Hon bor med sin familj i ett av husen närmast Fagersjöviken. Tvärs över viken, några hundra meter bort, ligger Snösätra där det festas rejält. Ibland nästan helt utan avbrott från fredag kväll till söndag natt. Bland grannarna i Fagersjö är stämningen ordentligt upprörd.

– Situationen är helt ohållbar. De här rejvfesterna höll på hela förra sommaren. Kanske inte riktigt varje helg, men bra ofta. Under våren har det bara fortsatt. Får de inte stopp på det i sommar måste vi troligtvis flytta, säger Adriana.

Ringde polisen fyra gånger

Hon berättar att hon i söndags – precis som vanligt – ringde polisen fyra gånger när festen bara fortsatte. Flera grannar gjorde detsamma.

– Javisst, vi skickar en bil säger de. Ibland slutar musiken en stund. Om det beror på att polisen kommer vet jag inte. Men det görs inget för att stoppa det långsiktigt. Staden som äger marken borde ju avhysa de här personerna och sätta ut väktare. Det är ju bara att klippa upp hänglåset och gå in och ta deras grejor. De gör ju intrång på stadens mark, säger Adriana.

"Oljudet går rakt genom märg och ben"

Föreningen Fagersjö Trädgårdsstad har nu skickat ett mejl till stadens politiker och tjänstemän där de vädjar om att få stopp på oljudet som "pågår på helger, dygnet runt och går rakt genom märg och ben på oss som bor här".

Yvonne Modin på exploateringskontoret är väl medveten om rejvfesterna.

– Men jag kan inte svara på vad vi ska göra. Jag håller på att mejla med polisen just nu och får återkomma efter det, säger hon.

LÄS ÄVEN: Polisen avstyrde rejvfest i Snösätra efter anmälan om olaga intrång

LÄS ÄVEN: Rejvgeneralen i Snösätra slår tillbaka

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kaos i t-banan – då kör SL tomma bussar

Nyheter Passagerare nekas att kliva på SL har satt in förstärkningsbussar för att kompensera för strulet längs t-banans gröna linje. Men resenärerna är bara tillåtna att åka i ena riktningen. Istället för att släppa på folk väljer SL att...måndag 25/6 17:00

Nu får du grilla i Nackareservatet igen

Nyheter Fritt fram efter eldningsförbudet Eldningsförbudet i Söderorts populäraste naturreservat, hävs. Men inte överallt. Du får fortfarande inte grilla i naturen utan bara på två särskilda ställen.måndag 25/6 13:57