Vanligt. Köer är en vanlig syn på Nockebybron. Foto: Daniel Cannervik

Dyrare parkering för Ekerös pendlare

Är du en av många som bilpendlar till och från kommunen? Då kan det vara värt att tänka på det här. Nya områden i Bromma avgiftsbeläggs för parkering.

  • Publicerad 10:40, 1 feb 2018

Enligt Statistiska centralbyrån, (SCB) finns det 8 565 personer som bor på Mälaröarna, men har sin sysselsättning utanför kommungränsen.

Stor del av de tar bilen över Nockebybron, något som inte minst märktes förra veckan då brofel gjorde att köerna växte i morgonrusningen.

För de pendlare som ställer bilen på andra sidan kommungränsen, i Bromma, blir det dyrare.

De nya avgifterna är en del i den stora förändringen som skett för parkering i stora delar av Stockholms ytterområden de senaste åren.

”Området sträcker sig från söder om Drottningholmsvägen och Bergslagsvägen till och med Nockebyhov samt Mariehäll, Ulvsunda industriområde och östra delen av Riksby”, skriver Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Gäller när skyltar är uppe

Från och med den här veckan och till och med vecka nio ska skyltar sättas upp i de aktuella områdena. Kostnaderna gäller från det att skyltar är uppsatta.  

Parkering i de aktuella områdena kostar fem kronor per timme vardagar mellan 07.00 och 19.00.

I samband med skyltningen sätts nya betalautomater upp.

”Automaterna är biljettlösa och drivs av solceller. Automaterna placeras så att köpet kan göras direkt vid infarten till området. Bilens registreringsnummer skrivs in i automaten och betalningen finns sedan registrerad digitalt. Parkeringsautomaterna ska ses som ett komplement till stadens betaltjänst Betala P. Utan extra kostnad kan man betala för sin parkering via app, webb eller telefon”, skriver Stockholms stad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nedlagt galleri öppnar igen

Nyheter I vintras lades verksamheten ner. Efter ett knappt halvår öppnar det som tidigare hette Hantverksstallet. I helgen väntar öppning av galleriet.tisdag 22/5 16:53

Roslagsvatten: Vattna på kvällstid

Nyheter Vatten. Mycket vatten går i värmen Maj har varit ovanligt varm och torr. Så ser det ut att fortsätta. Nu ber Roslagsvatten om varsamt vattnande.tisdag 22/5 15:15

Klart: Här är första bussen med flexibla nattstopp

Nyheter Nu kan du hoppa av närmare ditt hem I höst ska idén med nattstopp på bussen sjösättas. Först ut att testa den nya idén kan bli buss 396 mellan Bromma och Stenhamra.måndag 21/5 11:45

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter