Norrgående trafik dirigeras om till påfarten i Fittja. De röda kryssen markerar påfarten i Vårby backe som stänger för gott. Foto: Trafikverket

E4-påfarten i Vårby stänger för gott

För att göra plats för fler filer och en ny gång- och cykelbro stänger Trafikverket av den norrgående påfarten till E4/E20 i Vårby. Bilister hänvisas istället till Fittja.

  • Publicerad 12:20, 8 jan 2019

Sedan i somras har Trafikverket jobbat med att bygga ut fler körfält på E4/E20 i Vårby backe, som en del av arbetet med Förbifart Stockholm. Nu tar de nästa kliv i arbetet och ska påbörja bygget av en ny gång- och cykelbro mot Fittja.

På grund av detta och för att tillgodose trafiksäkerheten stängde Trafikverket natten mot den 8 januari av den norrgående påfarten från Vårby.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Avstängningen är permanent.

Den som vill ta bilen från området norrut får istället köra på motorvägen vid Fittja.

Ny påfart tidigast 2027

Arbetet med Förbifart Stockholm i Vårby backe beräknas pågå till 2022 och när det är klart kommer den gamla påfarten inte att finnas kvar. Däremot planeras en ny påfart som ska knyta ihop den nya motorvägen Tvärförbindelse Södertörn med E4/E20 via en tunnel genom Masmoberget. Den nya påfarten kommer alltså placeras längre norrut. Om allt klaffar och inga rättsprocesser drar ut på tiden kan Tvärförbindelse Södertörn vara färdigbyggd 2027.

Tvärförbindelse Södertörn är en motorväg som planeras mellan Haninge och Vårby via Lissma, Gladö, Flemingsberg och Glömstadalen.

Nya kartor: Här ska Tvärförbindelsen dras

Cyklister kritiserar Tvärförbindelse Södertörn