Skådisar. Ebba Boström, till höger, till spelar Annies kompis Duffy. Foto: Jens Kristensson

Ebba, 12, från Vällingby spelar i musikalen "Annie"

Ebba Boström, 12, från Vällingby ska spela i en nyproduktion av musikalen "Annie". Med bakgrund i både sång och dans tycker hon att det svåraste är skådespeleriet.

  • Publicerad 16:36, 3 feb 2020

Snart är det dags för en nyproduktion av den klassiska Broadwaymusikalen ”Annie” på Intiman i Stockholm. Rollen som Annies kompis Duffy gick till Ebba Boström som är 12 år och bor i Vällingby.

– Det känns jätteroligt och stort, det här är min första musikal någonsin så det känns extra speciellt, säger hon.

"Annie" handlar om en föräldralös flicka i 30-talets New York, som bor på ett barnhem som styrs med järnhand av Miss Hannigan, och hennes jakt på en egen familj.

"Vara tuff och sårbar"

Med hög konkurrens lyckades Ebba, som har tävlat inom flertalet dansstilar och sjunger varje dag i Adolf Fredriks musikklasser, knipa en roll. Hon tycker, med tanke på sin bakgrund, att teatern har varit svårast. Men hon har fått god hjälp av regissören Kålle Gunnarsson.

– Jag har inte jättemånga repliker, men man måste säga det på rätt sätt. Man ska vara både lite tuff och sårbar, man får veta när man ska växla, säger hon.

Premiär för ”Annie” blir den 15 februari och de ska spela till slutet av april. Trots det hinner Ebba med skolan utan problem.

– Våra repetitioner är efter skolan oftast. Det är många som går i Adolf Fredriks musikklasser som får göra sånt här, så skolan är ganska van vid det, säger Ebba Boström.

Stockholm Direkt