Edsbacka Wärdshus stänger

Det populära Edsbacka Wärdshus stänger sin verksamhet för att öppna för enbart fest och konferens. – Det känns vemodigt, tomt och tråkigt, säger Magnus Ericsson, restaurangchef.

  • Publicerad 13:07, 29 jan 2016

"Man får bara tacka för förtroendet och alla som varit med och spridit glädje och kärlek."

Det är lunchtid på Edsbacka Wärdshus. Där det i vanliga fall är svårt att hitta en parkeringsplats är det nu tomt.

Edsbacka Wärdshus öppnade för sex år sedan i samma lokal som tidigare Edsbacka Krog låg – en restaurang som belönats med två stjärnor i Guide Michelin. Sedan dess har restaurangen kämpat för att få upp lönsamheten, utan att lyckas. Nu stänger de ned lunch och à la carte för att i stället satsa på en fest- och konferensvåning.
– Det känns vemodigt, tomt och tråkigt att inte träffa kollegorna varje dag och alla fantastiska gäster. Jag kommer att sakna alla, säger Magnus Ericsson, restaurangchef.

Han har varit med ända sedan starten och säger att det varit en större skuta än väntat att vända.
– Det har tyvärr inte räckt med det kundunderlaget vi haft för att bedriva en sådan verksamhet som vi vill. Vi gör allting själva här och det kräver mycket resurser. Samtidigt har inte velat tumma på kvaliteten, och då har det tyvärr inte räckt hela vägen. Lokalerna är också stora och var eftersatta när vi tog över. Det visste vi redan då, men sådant spelar ju också in.
– Vi har verkligen kämpat. Vi har gjort olika åtstramningar och försökt vända det, men det har tyvärr inte gått. Det har varit lite bättre på senare tid, men det var för sent.

De 13 anställda, varav många bor i Sollentuna, är nu uppsagda. Just nu pågår arbetet för att hitta andra placeringar inom koncernen Stockholm Restauranger & Wärdshus.

Redan nu har den nya inriktningen börjat ta form. När den pågående renoveringen är helt avslutad i mars är den öppen enbart för uthyrning för fest och konferens.

– Det kommer att vara tillgängligt här även framöver, men inte riktigt på samma sätt. Våra ägare tror på den här inriktningen nu, så vi kommer att gå helhjärtat in i den. Det är ett nytt förtroende som vi kommer att behöva förtjäna nu. Julbordet kommer vi att ha kvar också, säger Magnus Ericsson.

Reaktionerna från allmänheten kom så fort när förändringen offentliggjordes.
– Många tycker att det är väldigt tråkigt. Det behövs en restaurang i den här digniteten i Sollentuna tycker jag. Man får bara tacka för förtroendet och alla som varit med och spridit glädje och kärlek.
– Men man vet aldrig vad som händer i framtiden, tillägger han.
 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Rekordmånga fuldumpar skräp i Stockholm

Nyheter FTI: Klart är att coronakrisen påverkar folk Att stockholmarna spenderar mer tid hemma har gjort att många tagit sig tid att rensa förråden. Men allt körs inte till tippen. De senaste helgerna har fuldumpningarna slagit rekord i Stockholms län.onsdag 8/4 9:42

Butik rånad i Häggvik

Nyheter Stor polisinsats i Sollentuna En stor polisinsats ryckte in under tisdagseftermiddagen efter ett rån mot en butik i Häggvik.tisdag 7/4 16:57

Sollentuna GP skjuts på framtiden

Nyheter "Vi kom till en gräns" Sollentuna Grand Prix senareläggs på grund av restriktioner efter coronavirusets spridning, rapporterar SVT.tisdag 7/4 16:30
Stockholm Direkt