Ny adress. ”Den här lokalen ligger bättre till än den förra. Här passerar fler” säger Tamas Weber. Foto: Jannie Flodman

Efter 25 år på Sveavägen byter karateklubben lokal

Efter 25 år på Sveavägen tvingades Sanshin karateklubb flytta eftersom fastighetsägaren ska renovera byggnaden. ”Jag trodde det var slutet på en epok” säger karatemästaren Tamas Weber.

  • Publicerad 06:36, 18 aug 2017

Tamas Weber, 75, har tränat karate sedan i början av 50-talet och verkat som tränare sedan mitten av 60-talet. I tjugofem år har Sanshin karateklubb legat på Sveavägen 130 men i november fick Tamas Weber beskedet att de inte längre kunde vara kvar i sina lokaler.

– Jag började direkt att leta efter något nytt, men det är som bekant inte så lätt i innerstan och vi är inte rika. Jag började fundera på om jag skulle skaffa en liten lokal där jag kunde träna själv. Det kändes som slutet på en epok, säger han.

Familjen man inte bråkar med – alla kan karate

Men det blev ingen liten lokal som bara rymmer Tamas. Genom en kontakt på Stockholmshem fick klubben nys om en lokal på Torsgatan 80, precis intill Torsplan, där det tidigare legat ett gym.

Sveriges bästa karateklubb

Den 17 juni var sista träningen på Sveavägen och sedan gick flyttlasset till Torsgatan.

– Barnen hjälpte till och vi fick hyra lastbilar. 500 kvadratmeter mattor väger en del. Sen har vi rensat i nya lokalen, bytt ut dörrar och polerat golv. Det har varit mycket jobb.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är stans hetaste studentkvarter

Nyheter ✓Bästa raggningsstället ✓Billigast käk ✓Sluga försäljningstricket Studentpalatset. Handels. Stadsbibblan. Är området runt Observatorielunden stans studenttätaste? Var raggar man, vad äter man, var laddar man datorn? Vi drog till kvarteret för att få studenternas...tisdag 22/5 20:00

Handlare sågar nya gågatan i SoFo

Nyheter Både butiker och grannar är kritiska till stojiga ölstråket En vecka efter att Skånegatan blivit gågata är kritiken hård från såväl handlare som boende i området. Och bilisterna, tja, de tycks inte bry sig alls.tisdag 22/5 19:45