Efter 76 år – klassiska bion bommar igen

Sista september stänger biograf Park på Sturegatan för gott. Fastighetsägaren planerar nu vem som ska ta över den centrala lokalen.

  • Publicerad 11:52, 25 sep 2017

I slutet av den här veckan kommer SF bio att lämna över nycklarna till biograf Park till fastighetsägaren Tulia.

– Det stämmer. Vi lämnar adressen sista september, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio.

Varför får vi inte se extrembio i Stockholm?

Sedan en längre tid har det varit svårt att få så kallade singelbiografer, bio med en salong och duk, lönsamma. Park är inget undantag och har inte använts som repertoarbiograf på länge. Istället har lokalen nyttjats till event- och företagsvisningar.

Enligt SF beror stängningen på ökade kostnader i form av aviserade hyreshöjningar samt att bion, som är från 1941, är i ett stort renoveringsbehov.

Anrik biograf tvingas stänga

Just nu arbetar fastighetsägaren Tulia på att göra klart vilken typ av verksamhet som ska ta över lokalen. Tidigare har de sagt att de gärna ser att någon form av nöjesverksamhet flyttar in men exakt vad som ska flytta in på gamla Park är inte klart.

– Nej, vi för just nu dialog med ett antal olika intressenter inom olika branscher. Vi ligger i sluttampen av förhandlingarna och vår förhoppning är att göra klart allt inom kort. Med allra största sannolikhet blir det offentligt under hösten, säger Henrik Maslov, förvaltare på fastighetsägaren Tulia.

Glöm slammer och hög musik – här är krogarna som erbjuder lugn

Lokalen på cirka 1000 kvadratmeter är i mångt och mycket i originalskick från 1941.

– Oavsett vad som flyttar in kommer det innefatta någon typ av renovering. Vi för som sagt samtal med ett antal intressenter och hoppas kunna presentera mer detaljer inom kort, säger Henrik Maslov.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C:s oavsiktliga Pippi-hån mot polisen

Nyheter ✓"Hoppas att ingen tar illa upp" ✓Så svarar polisen Mer grönt, fler möbler och döp om Jakob Mommas Park vid polishuset på Söder efter en klassisk och utskrattad Pippi-karaktär. Det föreslår Centerpartiet.torsdag 21/6 11:30