Efter Alfrida: 5700 hushåll utan el i Norrort

Stormen Alfrida har skapat stora störningar i Norrort. I Täby och Vallentuna är över 3000 respektive 2600 hem utan någon ström, meddelar elnätsföretaget Ellevio.

  • Publicerad 13:34, 2 jan 2019

Många hushåll är strömlösa efter stormen Alfrida under nyårsdagen.

– Det är fallna träd på många olika ställen som har ställt till det, säger Marcus Lindgren på Ellevios presstjänst.

Klockan 13.10 kunde elnätsföretaget Ellevio meddela att över 7000 hushåll i Stockholms län ännu står utan ström efter stormen. Som mest arbetade man med över 70 olika störningar samtidigt med nedfallna träd och grenar över strömnätet i länet.

"Preliminär tid"

Täby och Vallentuna är särskilt hårt drabbade med 3135 respektive 2609 strömlösa hushåll. Flera boenden kommer inte få tillbaka strömmen förrän under torsdagen.

Men hur många är ännu oklart.

– Siffrorna tickar ner. Det har varit ett väldigt besvärligt läge, men nu har det börjat mojna och det gör arbetet lättare, säger kommunikatör Thomas Kult.

Var ni tillräckligt förberedda på det här?

– Vi har gjort vad vi kan. Vi får specialrapporter från SMHI som vi utgår från när vi behöver bemanna upp. Men med den här stormen visade sig börja blåsa mer och längre än vad man först trodde.

De flesta hushåll väntas få tillbaka strömmen till 18.00 i Täby och Vallentuna.

– Imorgon ska det vara klart. Men så mycket som möjligt ska bli klart idag, säger Thomas Kult.

– Det är två utmaningar vi har. Blåsten och mörkret. På vissa ställen där det är ljusare kommer vi jobba fram till midnatt.

Ellevio har inga inrapporterade strömavbrott i Danderyd.

Har du bilder från stormen? Mejla oss på norrort@direktpress.se.

Här kan du se aktuell avbrottsinformation för din kommun.

Så här såg det ut på Östermalm efter stormens framfart under natten. Foto: Johann Bernövall

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt