Det här hyreshuset i Midsommarkransen är i så dåligt skick att stadens bostadsbolag nu tar över ansvaret. Foto: Privat

Efter år av vanskötsel – nu tvångsförvaltas deras hus

Överhyror, vattenskador och en värd som är omöjlig att få tag på. Nu tvångsförvaltas funkishuset i Midsommarkransen.

  • Publicerad 14:46, 30 aug 2017

Hyresgästerna i det gula funkishuset på Fastlagsvägen har fått leva med både fukt, överhyror och ohyra och situationen är så allvarlig att fastigheten nu tvångsförvaltats, något som tidningen Hem och Hyra var först med att berätta.

I juni beslutade hyresnämnden att huset skulle tvångsförvaltas i tre år med start omedelbart, oavsett om värden överklagade beslutet eller inte.

År av problem

Problemen i huset går flera år tillbaka i tiden och Hyresvärden KB Fastlagen utsågs i januari till en av Sveriges sämsta hyresvärdar i en granskning av Hem och Hyra.

Magdalena Komajda och hennes sambo har bott i huset i nästan sju år och har haft stora problem med hyresvärden KB Fastlagen.

– Vi har haft massor av problem som fukt, mögel och trasiga fönster. Jag var tvungen att själv ta bort lösa glasbitar från fönstren så att de inte skulle ramla ner på oss, säger hon.
Även hyran har varit ett problem och det har visat sig att hyran inte gått dit de trott.

– Vi har skrivit kontrakt med kliniken där han jobbar men det har visat sig att hyran vi betalat gått till någon annan utan att vi vetat om det, säger hon.

De närmsta tre åren förvaltas huset av Familjebostäder och trots att det bara gått några månader så är det stor skillnad, säger Magdalena Komajda.

– De kommer när man ringer och vi känner oss väldigt trygga och säkra med Familjebostäder, säger hon.

Har överklagat

Hyresvärden har nu överklagat tvångsförvaltningen till Hovrätten och Karl-Erik Tronners advokat Bo Malmgren låter hälsa att hans klient inte har några ytterligare kommentarer.

– Vi har överklagat tvångsförvaltningen men jag har inga övriga kommentarer, säger Bo Malmgren.

LÄS ÄVEN: http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/familjer-i-strid-med-hyresvard-kan-bli-hemlosa-vid-renovering/repqhx!kHgB4GUXzqEJID7823JyDg/

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Barn rymde från förskola – ingen märkte nåt

Nyheter ✓Tvååringar på vift i Dalen ✓Chefens svar: Ingen stor sak Tre barn – två och tre år gamla – försvann nyligen från en av kommunens förskolor i Dalen utan att personalen märkte det. Ingen stor sak, enligt förskolechefen.onsdag 23/5 6:50

Skolområde i Söderort kraftigt förorenat

Nyheter Höga halter av flera farliga ämnen Höga halter av bland annat arsenik, kvicksilver och bensen har hittats i marken vid Ekensbergsskolan. Nu måste området saneras.tisdag 22/5 21:00