Lägger ned. Kungsbyns djurpark läggs ned. Foto: Liselotte Wallebring

Efter åtta år – Kungsbyns djurpark tvingas stänga

Kungsbyns djurpark, mellan Enköping och Västerås, läggs ned.

  • Publicerad 16:42, 27 feb 2018

I snart åtta år har Kungsbyns djurpark, vid Sagån, mellan Enköping och Västerås, tagit emot hundratusentals djurparksbesökare. Parken har vuxit år efter år och i fjol besökte 60 000 personer djurparken. Men nu läggs Kungsbyns djurpark ned. Det meddelade Kungsbyns ägare nyligen via djurparkens hemsida. Skälen är privata.

– Det är därför med stor sorg och mycket vånda vi i dag meddelar att vi har tagit beslutet att vi kommer att lägga ner Kungsbyns Djurpark. Skälen är helt privata. 2011 föddes våra tvillingtjejer. De föddes för tidigt och vår ena dotter fick svåra hjärnskador. Det har varit en väldigt svår väg fram till där vi är i dag med otaliga operationer, läkarbesök, sjukhusnätter, hab-besök, anpassningar av bostaden, och mycket, mycket annat, skriver paret Henrik och Maria Ludvigsson, som drivit djurparken sedan 2010.

Nu söker parken nya hem åt de djur de inte längre kan ta hand om.

– Kungsbyn blir fortsatt vårt levebröd men verksamheten kommer drivas vidare i en omfattning som vi kan hantera utifrån vår livssituation. Det innebär bland annat färre djur (vissa typer av reptiler och betesdjur) och enbart med besök i form av bokade grupper, skriver ägarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tas första spadtaget på familjebadet

Nyheter På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.måndag 18/6 11:33