Kaknästornet, SVT, Gärdet, Djurgården, Östermalm. Foto: Andreas Enbuske

Efter avstängningen – Kaknästornet öppnar

En sliten hisslina gjorde att Kaknästornet tvingades hålla stängt för allmänheten. Men nu är en ny lina på plats och Kaknästornet har därmed öppnat igen.

  • Publicerad 15:01, 6 jul 2018

Det var vid en rutinkontroll av hissarna som ett slitage på en av hisslinorna upptäcktes. Eftersom bara en hiss kunde vara igång under reparationen påverkade det utrymningsmöjligheterna och därför tog fastighetsägarna Teracom tillsammans med Storstockholms brandförsvar beslut om att stänga det populära turistmålet för allmänheten.

– Linorna var så slitna att de inte fick användas så vi har haft stängt sedan den 25 juni, säger Frankie Hugo, som jobbar på restaurang Kaknästornet.

Efter tolv dagars väntan är renoveringen klar och Kaknästornet har öppet som vanligt.

– Den nya linan fraktades från Asien så det tog ett litet tag. Men idag har vi öppnat baren och caféet och imorgon öppnar restaurangen igen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nya regler ska få skolföräldrar att uppföra sig

Nyheter Skolborgarrådet: "Föräldrar måste förstå att det finns gränser för deras engagemang" Problemet med föräldrar som ställer orimliga krav på sitt barns skola, hotar lärare och trakasserar skolpersonal blir allt vanligare. Nu ska staden ta fram ett dokument med regler som föräldrar måste...onsdag 14/11 20:00

Stor satsning på pendelbåtslinjer i Stockholm

Nyheter Två helt nya linjer Pendelbåtstrafiken i länet ska byggas ut kraftigt de kommande åren. Det är landstingets vision när de nu satsar totalt 210 miljoner kronor på nya båtlinjer.onsdag 14/11 16:32