Kaknästornet, SVT, Gärdet, Djurgården, Östermalm. Foto: Andreas Enbuske

Efter avstängningen – Kaknästornet öppnar

En sliten hisslina gjorde att Kaknästornet tvingades hålla stängt för allmänheten. Men nu är en ny lina på plats och Kaknästornet har därmed öppnat igen.

  • Publicerad 15:01, 6 jul 2018

Det var vid en rutinkontroll av hissarna som ett slitage på en av hisslinorna upptäcktes. Eftersom bara en hiss kunde vara igång under reparationen påverkade det utrymningsmöjligheterna och därför tog fastighetsägarna Teracom tillsammans med Storstockholms brandförsvar beslut om att stänga det populära turistmålet för allmänheten.

– Linorna var så slitna att de inte fick användas så vi har haft stängt sedan den 25 juni, säger Frankie Hugo, som jobbar på restaurang Kaknästornet.

Efter tolv dagars väntan är renoveringen klar och Kaknästornet har öppet som vanligt.

– Den nya linan fraktades från Asien så det tog ett litet tag. Men idag har vi öppnat baren och caféet och imorgon öppnar restaurangen igen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43