Snart redo. Ingela Jarleskog hoppas kunna öppna Fanna-Handlarn inom kort. Foto: Daniel Sjöberg

Efter bakslagen: Fanna-handlarn redo att öppna

Bakslagen har varit många och de nya ägarna till Fanna-handlarn har tvingats skjuta upp sin öppning flera gånger. Nu hoppas de ändå att de har hittat ett datum då allt ska klaffa. Efter jul.

  • Publicerad 15:22, 21 dec 2017

Sorgerna och bedrövelserna tycks till och med ha varit fler än femton. Oavsett vilket är det helt klart att Ingela Jarleskog och sambon Ulf Lindblom fått kämpa i uppförsbacke sedan de tog över närbutiken Fanna-Handlarn från och med första november.

– Vi skulle ha öppnat för länge sedan. Övertagandet har inte fungerat så smidigt som det kunde ha gjort. Just nu har vi till exempel inget internet och så åkte vi på en vattenläcka också, suckade Ingela när Ena-Håbo Tidningen besökte dem nyligen..

Då hade man precis insett att förhoppningen om att öppna den 15 december inte infriats. Istället hade onsdagen den 20 december eller möjligen torsdagen den 21 satts som nytt datum, men så blev det inte heller. Fortfarande är det väntan på internet som ställer till det.

– Vi hoppas att vi ska få ett mobilt bredband som vi kan köra på tills vi får det riktiga, säger Ingela.

Hon har en bakgrund inom Ica där hon jobbat i 40 år. Sedan i somras har hon också jobbat för den förre ägaren och när möjligheterna att ta över butiken slog hon och sambon Ulf till och snart är det skarpt läge och hon ser potentialen i en liten butik trots konkurrensen från de många jättarna runtomkring.

– Här nere finns det nästan ingenting. Det är mycket äldre människor runtomkring som har varit förtvivlade över att den här butiken har varit stängd. Det är inget tvivel om att vi får tillbaka stamkunderna, säger hon.

– Det här är en kompletteringsbutik. Folk storhandlar inte här utan det är tobak, dricka, chips och sådant. För de som bor närmast är det viktigt att det finns fil, mjölk och den typen av varor. Det här blir en service för området, fortsätter hon.

När den servicen kommer igång är alltså inte helt klart, men ett nytt förhoppningsdatum är satt.

– Vi hoppas på att det blir den 28 december, men vi kan inte sätta det som definitivt. Nu fattas det egentligen bara internet och kortterminalen, som också är på gång.

Kliar det i fingrarna?

– Ja, gud. Nu har vi fått första leveransen och vi har börjat plocka upp varor. Samtidigt är det svårare med leveranser runt jul. När vi väl öppnar så ska vi ha allting här. Vi vill att det ska vara fräscht och fullt på hyllorna. Därför skulle torsdagen den 28 vara perfekt. Dessutom har det ju bara varit utgifter hittills så nu skulle det vara skönt med lite inkomster, skrattar Ingela.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19