Efter branden: SL-bussar tillbaka i Hornsberg

Efter branden. Nu rullar bussarna från Hornsbergs bussdepå igen.

  • Publicerad 12:33, 4 dec 2018

Branden i Hornsbergs bussdepå var en av förra veckans stora nyhetshändelser. Under hela förra veckan tvingades Keolis ställa sina bussar på Gärdet som en tillfällig lösning.

SL:s bussdepå totalförstörd efter branden

Men nu ska merparten av de 120 bussarna som har Hornsberg som sitt hem vara tillbaka enligt SL och depån fungera att använda även om fler bussar kommer få stå under bar himmel än tidigare.

Övriga bussar planerades för att få parkera på andra depåer i stan.

SL:s plan efter branden i bussgaraget

Vad som ska hända med den eldhärjade delen är oklart men det är inte troligt att den byggs upp då det redan sedan flera år tillbaka är klart att hela depåområdet ska rivas för att göra plats för bostäder. SL ska bygga en ny depå i Tomteboda som ska stå klar 2020/2021.

RULLAR. Hornsbergs bussdepå är i bruk igen efter branden. Foto: Per Brandt

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00