Nedbrunnen. Sana Ula, ägare av Taste of Bangla i Fannakiosken som brunnit ned. Foto: foto: Bengt Johansson

Efter branden – vill bygga upp Bangla igen

Söndagen den 19 juli, mitt på dagen, brann den ner. Restaurangen Taste of Bangla som huserat i Fannakiosken. Nu är ägaren fast besluten om att bygga upp lokalen igen – men det kan ta tid. – Jag hoppas att vi kan komma tillbaka, säger Sana Ula som drivit restaurangen.

  • Publicerad 11:17, 4 aug 2020

Restaurangen gick bra, och vi har blivit uppskattade för vår mat.

Förra hösten öppnade Sana Ula sin restaurang Taste of Bangla i Fannakiosken i Enköping. För två veckor sedan, mitt på dagen, brann lokalen ned. Efter det har det varit en hektisk tid för restaurangägaren, som även driver två matställen i Uppsala.

– Det känns otroligt tråkigt. Branden spred sig väldigt snabbt, lokalen är liten och är byggd i trä. Samtidigt så stängde kocken av gasol och allt annat som hade kunnat göra att det blev ännu värre. Han gjorde det jättebra, säger Sana Ula.

En kärleksstorm

Efter branden meddelade restaurangen via sina sociala medier vad som inträffat. Ett inlägg som resulterade i mycket kärlek enligt Sana Ula.

– Det var så många som hörde av sig. Det var jättemycket kärlek, säger han.

Men Sana och hans medarbetare ger inte upp så lätt. Taste of Bangla har varit en take away-restaurang. Nu hoppas han att lokalen ska byggas upp igen, och då få plats med några sittplatser.

”Vi kommer att bygga upp en ny lokal på samma plats med möjlighet att få lite fler platser. Tillsvidare är ni mer än välkomna att besöka någon av våra restauranger i Uppsala” skrev restaurangen på sin Facebook-sida efter branden.

”Vet inte när”

Men när en ny restaurang kan vara på plats igen är oklart i dagsläget.

– Tanken är att vi ska komma igång igen. Men jag vet inte när vi kan starta än. Det är inte planerat, säger Sana Ula och slutligen passar på att skicka iväg en hälsning till Enköpingsborna:

– Jag måste tacka alla Enköpingsbor. Jag älskar er så mycket. Det här kommer att ta tid. Men jag hoppas att vi kan komma tillbaka.

Mat från Bangladesh. Foto: Fredrik Gustafsson

Enköpingsbo misstänks för våldtäkt mot barn

Nyheter En 22-årig Enköpingsbo misstänks för att vid två tillfällen ha våldtagit ett barn. Ena gången på hotell i Enköping.tisdag 22/9 13:28