Coop Hjorthagen stänger med kort varsel. Gunneli Möllby, med barnbarnet Evert i vagnen, tycker att det är väldigt tråkigt. Foto: Maja Brand

Efter Coops besked: Ny handlare på väg till Hjorthagen

I måndags möttes Hjorthagsborna av budskapet att närbutiken i Hjorthagen ska stänga. Men snart kan en ny handlare ta över lokalen.

  • Publicerad 19:18, 30 mar 2017

Både i samtal till Östermalmsnytt och i grupper på Facebook är många upprörda över att närbutiken på Artemisgatan ska stänga redan till månadsskiftet – det vill säga redan den här helgen. Utanför butiken står gatupratare som informerar om att butiken ska upphöra med hänvisning till den nyöppnade stora Coop-butiken på Bobergssgatan i Norra Djurgårdsstaden.

LÄS ÄVEN Upprört när matbutiken stänger: "Fick inget veta"

Ingvor Eriksson, 84, har bott på gatan sedan den första Konsum-butiken öppnade där 1953.

– Jag såg detta i morse och blev bestört. Tänk på alla gamla människor som bor häromkring, det blir en väldig skillnad nu, de får ta bussen till den nya affären, säger Ingvor Eriksson.

Den nya butiken på Bobergsgatan ligger 1,2 kilometer ifrån den som nu ska stänga.

Tempo förhandlar

Östermalmsnytt kan nu avslöja att förhandlingar pågår mellan bostadsrättsföreningen som äger lokalen och en ny handlare. Det är Tempo, som ägs av Axfood, som ser ut att ta över lokalen och öppna i höst.

– Det är tråkigt att Coop försvinner hur som helst. Jag har ingen relation till Tempo och vet inte hur deras personal är eller om det kommer bli dyrare, säger Gunneli Möllby som har handlat i butiken minst en gång i veckan.

Foto: Johann Bernövall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter Karin Ernlund (C) i stor intervju inför valet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43