Stopp. Från och med onsdag 25 juli är grillkolen bortplockad ur butiken på Kungsholmen. Foto: StockholmDirekt / Mostphotos

Efter eldningsförbudet – butik stoppar grillkol

Efter att totalt eldningsförbud införts i hela Stockholms agerar nu en butik på Kungsholmen.

  • Publicerad 15:59, 25 jul 2018

Det är Ica Maxi Lindhagen som från och med onsdag 25 juli tills vidare helt slutar att sälja grillkol, briketter och tändvätska. Något man valt att gå ut med på sina sociala medier.

"Stockholms län är än så länge förskonat från större bränder och vi hoppas det förblir så. Var rädd om vår natur och dig själv!" skriver butiken på sin Facebook-sida.

KLART: Totalt eldningsförbud i Stockholm

Sedantidigare har man även slutat sälja engångsgrillar.

– Vi är väldigt rädda om naturen och alla på Kungsholmen. Efter att vi pratat med brandförsvaret om läget och även med Ica centralt så har vi valt att göra så här, säger Karl Lithander, marknadsföringsansvarig på Ica Maxi Lindhagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här öppnar en sydvietnamesisk krog i City

Nyheter Populärt kök ynglar av sig För drygt ett och ett halvt år sedan slog Eatnam upp portarna på Odenplan. Nu ynglar det sydvietnamesiska stället av sig i City.tisdag 23/10 19:30