Rent. Nu har slänten mellan spårområdet och Norrbackagatan vid fd Karlbergs station städats. Foto: Mimmi Epstein

Efter ett drygt år – slänt vid Karlberg har städats

Det tog ett drygt år. Men nu har det mesta av skräpet som fanns i slänten mellan Norrbackagatan och spårområdet städats bort. Dock är det fortfarande oklart vilka som i fortsättningen ska ansvara för platsen: Trafikverket eller trafikkontoret i Stockholms stad.

  • Publicerad 17:03, 17 aug 2020

Det var i januari som StockholmDirekt först skrev om skräp och bråte som dumpats i slänten mellan Norrbackagatan och Karlbergs spårområde. Enligt boende ska det ha varit rejält nedkräpat sedan sommaren 2019 och platsen verkar ha glömts bort.

Alla skyller på alla när Karlberg blir soptipp

När StockholmDirekt kontaktade trafikkontoret hänvisade man till Trafikverket – och tvärtom. En lösning verkade inte vara i sikte. De är helt enkelt oeniga om vems ansvar det är att hålla platsen ren.

Men sedan kom de överens om en engångslösning.Trafikverket skulle upphandla en städning. Innan sommaren var det ingen underentreprenör som ville ta på sig jobbet, men i början av augusti fick Trafikverket in en offert och nu är städningen genomförd. Vem som ska ta ansvar för platsen i framtiden är fortfarande oklart.

– Vi ska ha ett möte med Stockholms stad och diskutera ansvarsfrågan. Vi håller fast vid vår ställning att vi tycker att det är de som ska städa upp efter sina kommuninvånare, säger Robin Zachrisson, markförvaltare på Trafikverket.

Hur kommer det sig att ni tog på er den här engångsstädningen?

– Det var en slags förlikning. Vi tog det här en sista gång. Nu har vi ingen verksamhet kvar där alls, säger Robin Zachrisson.

Borta. Där det tidigare låg en cykel och diverse skrot är det nu tomt. Foto: Mimmi Epstein

Januari 2020. Blandad kompott: skor, kassar och vad som ser ut att vara en papperskorg i plast. Foto: Sacharias Källdén