Souad Gateh och Mounir Nehme har fått stort stöd av grannarna i Skärmarbrink efter att det brann i deras butik. Foto: Linn Matikka

Efter grannarnas stöd – nu kan de öppna butiken igen

Efter bara några månader i ny ägo totalförstördes Hammarbys livs och godis i Skärmarbrink i en brand. Med hjälp av grannarnas starka stöd har ägarna nu slagit upp dörrarna till butiken på nytt.

  • Publicerad 15:24, 18 dec 2017

Strax efter elva på valborgskvällen i år fick Souad Gateh och hennes man Mounir Nehme mardrömssamtalet hemma i Solberga. Polisen ringde och sa att deras butik i Skärmarbrink brann.

– Det var hemskt. Först var vi chockade och jätteoroliga för de som bor i huset, men som tur var blev ingen skadad. Däremot rökskadades hela butiken, väggarna var helt svarta efteråt och allt som fanns där inne förstördes. Förmodligen var det en av kylarna, som var jättegammal, som började brinna, säger Souad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Då hade de bara haft butiken sedan i december och jobbat hårt för att göra den till sin. Bland annat bytte de namn, på grannarnas inrådan.

– De sa att butiken drogs med dåligt rykte sedan tidigare och att den behövde en nystart, säger Souad.

Glädjen över den nya butiken blev dock kortvarig och efter branden hade de stängt i sju månader för att renovera och köpa nya varor och inredning. Men mitt i den tunga perioden fanns grannarna där och stöttade.

– De har kramat om oss och sagt att vi inte ska ge upp och att de kommer och handlar ännu mer efter branden.

Ett löfte de också hållit, säger Souad. En annan välkommen överraskning var blommorna de fick av grannarna när de öppnade igen den 1 december.

– Vi är jätteglada över att vara tillbaka. Jag gillar inte att sitta hemma utan uppskattar det sociala med jobbet. Vi är kompisar med kunderna och skojar mycket, säger Souad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu försvinner rätt till heltid i förskolan i Stockholm

Nyheter ✓Grönblå avskaffar kritiserad reform ✓5 000 barn omfattas ✓Så ser det ut i länet De senaste två åren har barn till föräldralediga haft rätt att gå heltid på förskolan. Tusentals familjer i Stockholm berörs när reglerna ändras från och med 1 februari.torsdag 17/1 19:30

Hägersten kan bli av med parkeringsavgifter

Nyheter M-överklagan kan vinna gehör P-avgifterna i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde kan tas bort. Det står klart efter att Transportstyrelsen väljer att pröva lokalpolitikern Lars Svärds (M) överklagan.torsdag 17/1 16:37