Souad Gateh och Mounir Nehme har fått stort stöd av grannarna i Skärmarbrink efter att det brann i deras butik. Foto: Linn Matikka

Efter grannarnas stöd – nu kan de öppna butiken igen

Efter bara några månader i ny ägo totalförstördes Hammarbys livs och godis i Skärmarbrink i en brand. Med hjälp av grannarnas starka stöd har ägarna nu slagit upp dörrarna till butiken på nytt.

  • Publicerad 15:24, 18 dec 2017

Strax efter elva på valborgskvällen i år fick Souad Gateh och hennes man Mounir Nehme mardrömssamtalet hemma i Solberga. Polisen ringde och sa att deras butik i Skärmarbrink brann.

– Det var hemskt. Först var vi chockade och jätteoroliga för de som bor i huset, men som tur var blev ingen skadad. Däremot rökskadades hela butiken, väggarna var helt svarta efteråt och allt som fanns där inne förstördes. Förmodligen var det en av kylarna, som var jättegammal, som började brinna, säger Souad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Då hade de bara haft butiken sedan i december och jobbat hårt för att göra den till sin. Bland annat bytte de namn, på grannarnas inrådan.

– De sa att butiken drogs med dåligt rykte sedan tidigare och att den behövde en nystart, säger Souad.

Glädjen över den nya butiken blev dock kortvarig och efter branden hade de stängt i sju månader för att renovera och köpa nya varor och inredning. Men mitt i den tunga perioden fanns grannarna där och stöttade.

– De har kramat om oss och sagt att vi inte ska ge upp och att de kommer och handlar ännu mer efter branden.

Ett löfte de också hållit, säger Souad. En annan välkommen överraskning var blommorna de fick av grannarna när de öppnade igen den 1 december.

– Vi är jätteglada över att vara tillbaka. Jag gillar inte att sitta hemma utan uppskattar det sociala med jobbet. Vi är kompisar med kunderna och skojar mycket, säger Souad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så blir nya Globen – största lyftet på 30 år

Nyheter ✓Höj- och sänkbart tak ✓Nya läktare ✓Ska klara alla konserter 720 miljoner är prislappen när Globen ska renoveras och moderniseras de kommande två åren. Nya bostäder, offentliga lokaler och kontor är också på gång i området.onsdag 17/1 12:13