Stöld. Ringar och klockor försvann från sin ägare. OBS. Bilderna är enbart genrefotografier och alltså inte de smyckena som stulits. Foto: Mostphotos/Lotten Engbom

Efter grova stölden i Vallentuna: 100 000 (!) lovas för tips

Lappar uppsatta i Vallentuna centrum utlyser en hittelön på 100 000 kronor. När vi ringer upp den som skrivit efterlysningen visar det sig vara en riktig miljonhistoria.

  • Publicerad 16:19, 12 sep 2017

Det var i torsdags eftermiddag förra veckan som en kvinna blev bestulen på sina smycken medan hon var på behandling på en hudvårdssalong i Vallentuna centrum.

Smyckena, bland annat två ringar och en Rolexklockan, ska ha lagts in i butikens kassaapparat innan de försvann.

Nu har lappar satts upp i Vallentuna där en minst sagt kraftig hittelön utlovas.

"Om du har någon information om detta och som kan leda till att de stulna smyckena kan hittas erbjuder jag en hittelön om 100 000 kronor" står det i efterlysningen.

Thomas, som skrivit efterlysningen, bekräftar att det står rätt belopp.

– Ja, det är värdefulla grejer, både i någon form av måttstock i pengar men också emotionellt, ett affektionsvärde. Det är både vigselringar, födelsedagspresent och ärvda saker, arvgods från mormor bland annat, säger han.

– Det är sjusiffriga belopp vi pratar om.

Har kontaktat Bukowskis

Thomas har varit kontakt med bland annat Bukowskis för att höra vad som kan hända med grejerna.

– Klockan har ett serienumret, det är en Rolex med briljanter i. Den är värdelös i ett hälerisyfte. Visst, du kanske får en tusenlapp, men inte i närheten av dess rätta värde. Klockan är kanske värd 80 000 kronor, säger han.

– Detsamma gäller ringarna, framför allt den stora enstensringen. Den har ett identitetsnummer.

"Dundrar på med en vettig hittelön"

Smyckena är därmed nästintill omöjliga att sälja menar Thomas, som därför hoppas kunna få tag på dem. Där i föddes också idén med en hittelön.

– Jag var själv där i centrum och pratade med lite lokalt småbus och förhörde mig om de visste om någon försökte sälja. Till och med de förstod att det inte går att sälja, säger Thomas.

– Där väcktes idén i min hjärna att om jag dundrar på en lite vettig hittelön och om de i okunskap försöker få dem sålda kan man kanske få smyckena att komma fram den vägen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

15-åringar ertappade inbrottstjuv i Täby – följde efter tills polisen kom

Nyheter "Hörde att det var någon på övervåningen" Två personer kunde gripas efter ett villainbrott i Näsbypark under fredagseftermiddagen. Tack vare effektiv hjälp från två 15-åringar kunde polisen snabbt rycka ut.måndag 18/6 13:23

Fortsatt tvist om felslagna golfbollar i Danderyd

Nyheter "Femtontalet golfbollar i veckan" Nu är det åter upp till kommunen att utreda fejden mellan Svenska kraftnät och Golfcenter Danderyd om de felslagna golfbollarna.måndag 18/6 10:23