GODISHYLLNING. Efter att ha sett klottret i garaget i Tumba centrum ville nattvandrarna hylla polisen. Foto: Läsarbild/Mostphotos

Efter hatklottret: Nu kärleksbombas polisen

Efter att sett "fuck-the-police"-klotter i Tumba centrum fick nattvandrarna nog. Nu kärleksbombar de Botkyrkapolisen – med en säck godis.

  • Publicerad 11:43, 6 nov 2019

Förra veckan hade någon klottrat FTP, som kan läsas ut som Fuck the police, med stora bokstäver i parkeringsgaraget i Tumba centrum. Det gjorde nattvandrarna i området oroliga.

– För fyra-fem år sedan hände samma sak på fasader i Norsborg och jag är orolig för att vi kommer få samma bekymmer med droger och respektlöshet för polisen här nere i södra Botkyrka, säger Gilbert Hällström, ordförande i Nattvandrarna Botkyrka.

Han och de andra nattvandrarna bestämde sig för att tillsammans visa sin uppskattning för polisens arbete.

– Så planen är att vi nattvandrare ska träffa polisen på torsdag och lämna över en säck godis. Det är en gest för att tacka för att de gör ett gott jobb, säger han.

Gilbert Hällström har nattvandrat i 14 år och tycker sig se att drogförsäljningen växt i Tumba de senaste åren. 

– Vi har ett väldigt bra samarbetet med polisen. Men det är inte bara polisen man ska skrika efter när man ser att den öppna drogförsäljningen ökar. Det krävs en samhällsförändring på flera plan, säger han. 

Att nattvandrarna ska lämna över godis kommer som en nyhet för Botkyrkapolisens operativa samordnare Jessica Thegerström när BotkyrkaDirekt ringer henne.

– Men det låter ju trevligt, säger hon.